Menu menu

Kies je taal

Luchtinlaat reiniger

Bardahl Air Intake Cleaner (luchtinlaat reiniger) reinigt en beschermt, zonder demontage, het complete luchtinlaatsysteem, kleppen, injector-koppen en de verbrandingskamer van dieselmotoren.

De luchtinlaat reiniger herstelt deze behandeling de originele prestaties van de motor. Tot slot vermindert het overmatig brandstofverbruik en de schadelijke uitlaatgassen.

Het probleem
De vorming van sludge en/of koolaanslag in het inlaatsysteem vermindert de luchtstroom die nodig is voor een goede verbranding. Een verminderde luchtstroom zorgt vermogensverlies en moeilijk startende motoren. Vervuilde in- en uitlaatkleppen sluiten niet meer goed af en veroorzaken compressieverlies.

Hoe ontdek je vervuiling?
Een luchtinlaat die niet goed werkt veroorzaakt: overmatige uitlaatrook, hoger brandstofverbruik, verhoogde vervuiling, vermogensverlies, moeilijk starten en compressieverlies. De manier om deze problemen echt op te lossen is een volledige, professionele, reiniging van de luchtinlaat.

De oplossing
Bardahl luchtinlaat reiniger is reinigingsvloeistof een op een waterbasis gebaseerd product. Wij werken hierbij niet met oplosmiddelen omdat deze de vervuiling alleen maar harder maken. Deze vloeistof wordt middels pulsen (afhankelijk van de vervuiling 10 tot 90 pulsen per minuut) de luchtinlaat ingespoten. De vervuiling wordt middels een eroderende werking langzaam verwijderd. Langzaam is ook belangrijk zodat er geen grote stukken vervuiling de motor in kunnen komen.
Daarnaast is de reiniging ook gecontroleerd en kan de motor niet op hol slaan doordat de hoeveelheid lucht die aangezogen kan worden beperkt wordt.
Alleen geschikt voor dieselmotoren.

Welke onderdelen worden er gereinigd?
Middels deze behandeling worden de volgende onderdelen gereinigd: luchtinlaat, in & uitlaatkleppen, verbrandingskamer, verstuivertip en bovenste zuigerveer.

Gerelateerde bestanden

Productsheet 2322NL Air Intake Cleaner Benzine (only for 5in1)
  • Luchtinlaat reiniger