Menu menu

Kies je taal

Motorolie voor oldtimers en young timers

Bardahl-Classic-oils-brochu

Download hierboven de Classic Brochure

Bardahl ‘Classic’ is een speciale lijn classic motorolie voor oldtimers en young timers. Door de diverse oliën in te delen 3 periodes (1900-1950 en 1950-1970 en na 1970) is het eenvoudig de juiste classic motorolie te vinden voor de Klassieker of Young Timer die u in onderhoud heeft, restaureert of eenvoudig gewoon uw eigendom is.

In oude motoren tot 1950 mogen in geen geval moderne motoroliën ingezet worden. Tijdens het verbrandingsproces ontstaan er verbrandingsresten. Klassiekers uit die tijd hebben meestal geen oliefilter die ervoor zorgt dat de vaste deeltjes die zweven in de motorolie, die ontstaan bij het verbrandingsproces, kunnen uitfilteren.
Moderne motorolie bevat namelijk veel detergenten (lost vuildeeltjes op) en dispergenten (houdt vuile deeltjes zwevend). Als deze smeermiddelen gebruikt worden in oldtimers zullen de vuildeeltjes continu door het oliecircuit gepompt worden en daardoor extra wrijving en corrosie veroorzaken.

Bardahl Classic olie, een lijn motoroliën en versnellingsbakoliën, is ontwikkeld rekening houdend met de techniek van toen. Vanzelfsprekend van dezelfde hoge kwaliteit die Bardahl stelt aan alle smeermiddelen. Daarnaast is er een lijn additieven en onderhoudsproducten om de klassieker en youngtimer in topconditie te houden.

Bekijk online het volledige assortiment additieven en motorolie voor oldtimers en young timers.

 


Meer informatie?
Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent of wilt u meer informatie, vul dan het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig.
U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.