Menu menu

Kies je taal

In 1939 ontdekte Ole Bardahl dat middels dat de moleculaire structuur van motoroliën door middel van een olietoevoeging zodanig kon worden gewijzigd, dat de olie zich beter aan de Industriële additievenIndustriële transmissieoliebewegende delen van de motor kon hechten. Dit had tot gevolg dat een verbrandingsmotor doelmatiger kon werken met minder slijtage, wrijving en onderhoud. De smeerfilm werd bovendien in staat gesteld hogere temperaturen en drukken te verdragen.

Dit is het begin van Bardahl. Bardahl oliën en additieven beschikken nog steeds als enige over de unieke Polar Attraction Formula. De producten die Bardahl op basis van dit principe ontwikkelde werden een wereldwijd succes in de vele bedrijfstakken, zo ook in de industrie.

Voor de industrie beschikt Bardahl over een groot, veelzijdig assortiment kostenbesparende industriële smeermiddelen. U kunt hierbij denken aan transmissieolie, tandwielkastolie, compressorolie, olietoevoegingen, algemene smeermiddelen en vetten. Ter ondersteuning van alle bovengenoemde producten bieden we u ook een reeks reinigingsproducten, lijmen, kitten en borgmiddelen.

Stuk voor stuk worden onze industriële smeermiddelen ontwikkeld vanuit de doelstelling constant te blijven zoeken naar verbeteringen van bestaande en de ontwikkeling van nieuwe oliën, vetten, pasta’s etc die gebruikt worden onder de meest specifieke en extreme omstandigheden.
Machines gesmeerd met Bardahl’s polaire aantrekkingskrachtformule zullen minder energie verbruiken, langer meegaan en aanzienlijk minder machineonderhoud vragen.

Uitgebreide tests, over de hele wereld en intensief gebruik in de praktijk, hebben de positieve invloed van Bardahl overduidelijk aangetoond. Door een uitgebalanceerde samenstelling en combinatie van speciale chemicaliën en hoogwaardige basisoliën zijn we in staat om voor alle smeerproblemen een oplossing te vinden. Middels persoonlijk advies.

 

Speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie heeft Bardahl een reeks industriële smeermiddelen ontwikkeld die voorzien zijn van een InS en/of NSF certificaat.

 


 

Meer informatie?
Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent of wilt u meer informatie, vul dan het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig.
U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.