Menu menu

Kies je taal

Roetfilterreiniging – Luchtinlaatreiniging – Brandstofsysteemreiniging

Bardahl logo-eco-cleaning

Professioneel reinigen van motoren en motoronderdelen ziet Bardahl als noodzaak om de huidige problemen op te kunnen lossen. Heel veel motorstoringen, slecht presterende motoren, onregelmatige lopende motoren ontstaan door vervuiling. Al sinds 1939 ontwikkeld Bardahl additieven om motorproblemen te voorkomen en op te lossen. Met een additief in de brandstoftank is veel mogelijk. Soms echter is dat niet meer voldoende om hardnekkige motorvervuiling of een storing op te lossen. Motoren zijn complexer geworden door veel retourleidingen, variabele turbo’s, EGR-kleppen, roetfilters etc. Deze complexiteit betekent ook een andere, professionele, aanpak.

Bardahl heeft 3 professionele systemen ontwikkeld die de diverse motoronderdelen reinigen zonder demontage. Ze helpen problemen op te lossen, zonder het vervangen van onderdelen. Professioneel reinigen zorgt zo dat onderdelen duurzaam gebruikt worden en scheelt aanzienlijk in de onderhoudskosten. Deze 3 reinigingsmachines zijn onderdeel van Bardahl’s ECO Cleaning Program.

Wilt u meer informatie? Neem direct contact met ons op: 078-651 23 22, email info@bardahl.nl  of het contactformulier in. We helpen en adviseren u graag.


Roetfilterreiniger

Zodra een motor in de noodloop zit en niet meer op toeren komt, zal deze alleen met professionele roetfilterreiniging schoongemaakt kunnen worden. Het roetfilter professioneel reinigen is geschikt voor elk type dieselmotor uitgerust met een roetfilter.

Bekijk de uitgebreide productinformatie van DPF Cleaning Kit

Ref 91683 Roetfilter reiniging


Luchtinlaatreiniger

Een luchtinlaat die niet goed werkt veroorzaakt: overmatige uitlaatrook, hoger brandstofverbruik, vermogensverlies, moeilijk starten en compressieverlies. De manier om deze problemen echt op te lossen is een volledige, professionele, reiniging. Geschikt voor benzine- en dieselmotoren.

Bekijk de productinformatie van de luchtinlaatreiniger

Ref 9321  Luchtinlaat reinigingssysteem

Ref 2322 Luchtinlaat reiniger 1 liter


 Brandstofsysteemreiniger

In de praktijk komen we veel technische storingen tegen. Vervuiling in de vorm van roet, sludge, olieresten dragen negatief bij aan de prestaties en zorgen voor, soms vreemde, storingen.

Bardahl’s brandstofcircuit reinigingsmachine reinigt het complete brandstofcircuit en werkt zowel curatief als preventief. De additieven zijn speciaal hiervoor ontwikkeld en zijn geschikt voor alle soorten benzine- en dieselmotoren, met of zonder turbo. Ook motoren met katalysatoren en DPF-systemen kunnen veilig gereinigd worden.

Bekijk de productinformatie van de brandstofsysteemreiniger

Ref 1037B (diesel) / Ref 1036B (benzine)


Hoe verlaag ik de kans op motorstoringen?

Natuurlijk vervuilen motoren en kunnen ook wij niet voorkomen dat roetfilters vollopen. We kunnen wel een aantal praktische tips geven om motoren langer te laten werken zonder storingen. Want een schone motor presteert beter, heeft minder last van storingen vervuilde injectoren en heeft een langere levensduur.

  1. Gebruik kwaliteitsolie met de specificaties die de autofabrikant heeft voorgeschreven.
  2. Gebruik kwaliteitsbrandstof.
  3. Ververs de olie op tijd. Motorolie verouderd en neemt af in kwaliteit, juist bijna weinig gebruik is tijdig vervangen noodzakelijk
  4. Voeg minimaal 1x per jaar een brandstofreiniger toe aan de brandstof.

 
Meer informatie?
Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent of wilt u meer informatie, vul dan het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig. U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.