Menu menu

Kies je taal

Voorkom motorschade; peil regelmatig of er voldoende motorolie in de motor zit

Meet met de olie peilstok  regelmatig, bijvoorbeeld iedere maand, uw oliepeil. Wanneer het olielampje op uw dashboard gaat branden bent u namelijk al te laat!motorolie peilen

Vul echter nooit meer olie bij dan tot het MAX-streepje!
Het is raadzaam altijd een 1-liter verpakking Bardahl motorolie van de juiste type voor uw auto in de auto te hebben liggen. Mocht dan toch het olielampje gaan branden dan kunt u motorolie bijvullen en verder rijden. Doorrijden met een te laag oliepeil kan (blijvende) schade veroorzaken aan de motor!

Wat als dan toch het olielampje gaat branden?

Het is raadzaam zo snel mogelijk de auto stil te zetten. Vul dan direct de juiste motorolie bij (zoveel zodat het oliepeil tussen de min. – max. zit, dit is al gauw 1 liter motorolie). Rijdt dan door naar het eerste tankstation of garage en peil daar opnieuw hoeveel olie u daadwerkelijk bij moet vullen. Laat wel uw motor eerst afkoelen zodat de olie volledig in het carter is gezakt. Alleen dan kunt u precies uw motorolie peilen.
Tegenwoordig zijn er vele soorten motorolie, maar welke heeft u nodig? Weet u welke specificatie motorolie uw motor heeft? Niet ieder type olie is bij het tankstation te verkrijgen. Vraag uw garage een liter olie van het type dat u nodig heeft en zorg dat u deze altijd in de auto heeft. U kunt hiermee een hoop leed besparen.

En als ik nu motorolie nodig heb? Bekijk onze verkoopadressen

 

Reacties