Menu menu

Kies je taal

Biologisch afbreekbare smeermiddelen en reinigers

Bardahl heeft een groep biologisch afbreekbare producten in het assortiment. Mochten deze smeermiddelen, oliën, vetten en reinigers direct in het milieu of oppervlaktewater terecht komen dan brengen zij minder schade toe aan het milieu.

 

Is dit milieuvriendelijk?

Het is zeker niet zo dat biologisch afbreekbare smeermiddelen en reinigers zonder problemen in het milieu terecht mogen komen. BIO smeermiddelen en BIO reinigers zijn alleen minder schadelijk en belastend voor het milieu. Een betere term zou dan ook zijn dat dit beter voor het milieu is dan reguliere smeermiddelen en reinigers.

 

Biologisch afbreekbaar

Biologisch afbreekbaar zijn smeermiddelen die voldoen aan de CEC-L-33-T-82 test. Dit betekent dat 90% binnen 3 weken is afgebroken zonder schade aan het milieu toe te brengen. Biologische afbraak is een natuurlijk proces waarbij organische stoffen afgebroken worden door de natuurlijke activiteit van levende micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels. Stoffen die zich op deze manier laten afbreken, noemt men biologisch afbreekbaar. Gebruik van biologisch afbreekbare producten draagt bij aan de verlaging van de milieubelasting.

Onze biologisch afbreekbare smeermiddelen en reinigers hebben ook een geringere eco-toxiciteit. Dit betekent dat aan het aquatisch milieu minder schade wordt aangericht. Met aquatisch milieu worden levende organismen als vissen, algen etc bedoeld.

 

Assortiment

  • Olie; hydraulische olie gebaseerd op plantaardige olie
  • Vetten;
    • een extreme pressure multi purpose doorsmeervet. Dit is samengesteld uit Lithium-Calcium 12 Hydroxy Stearaat zeep, synthetische esthers en vaste smeermiddelen.
    • een BIO Grease 00. Een lithium vet, geformuleerd met hoogwaardig biologisch afbreekbare synthetische basis.
  • Bio kettingsmeermiddel; voor kettingzagen en overige kettingen van (agrarische) machines
  • Koelmiddelen; voor maximale bescherming van koelsystemen die direct of indirect werken in bosbouw, landbouw of watersport
  • Reinigers; van organische reiniger tot vloerreiniger en industriële reiniger.

Direct producten bestellen?


Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent of wilt u meer informatie, vul dan het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig.
U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.