Menu menu

Kies je taal

Olieverbruik in klassieke Buick uit 1956

Deze klassieker had last van olieverbruik en moest dus vaak motorolie bijvullen. Bij oldtimers komt dit veel voor omdat het materiaal in al die jaren is ingesleten en er dus (te) veel ruimte is tussen cilinder en zuiger. Maar als er te vaak motor bijgevuld moet worden is dat voor geen enkele auto goed. De motorolie blijft overal, ook waar het niet moet zitten.

In de praktijk was het olieverbruik ongeveer 1 liter op de 4000 km. Bardahl heeft een olievoeging in het programma, Bardahl B2 Oil Treatment die zorgt voor een dikke filmlaag. De afdichtingen worden daardoor verbeterd en de olie kan niet langs de cilinderwand wegglijden. Tevens zorgt de olietoevoeging voor een verminderde wrijving en slijtage.

Bij een nieuwe olieverversing is er Bardahl Classic Motor Oil 20W50 toegevoegd met daarbij een blikje B2 Oil Treatment. Het resultaat is dat het olieverbruik met meer dan de helft is afgenomen.

Dit praktijkvoorbeeld is van een Buick uit 1956. Echter bij iedere Oldtimer of Young Timer, waarbij het een originele motor betreft die niet gereviseerd is, kan men zonder problemen deze olietoevoeging gebruiken.

 Bardahl B2 Oil Treatment direct kopen?

 

ga direct naar de bardahlshop