Menu menu

Kies je taal

Voorkom condens en waterdee1082-Bardahl_Fuel-Water-removerltjes in de brandstoftank (benzine/ diesel)

Bardahl Fuel Water Remover is een geconcentreerde brandstoftoevoeging die vocht oplost en mee verbrandt tijdens het normale verbrandingsproces van de motor.

 

Het probleem

Vooral in het voor- en najaar is de kans op condensvorming groot door de grote temperatuursverschillen tussen overdag en ‘s nachts. Vocht mengt niet met brandstof, zal voor corrosie zorgen in het injectiesysteem en heeft een negatief effect op het verbrandingsproces. Dit resulteert in een slechte acceleratie / vermogensverlies en geeft in veel gevallen problemen bij de koude start.
De huidige samenstelling van de benzine met een hoger percentage ethanol geeft meer problemen. Ethanol bindt zich met water (condens) en veroorzaakt een zuur dat het brandstofsysteem aantast. Daarnaast kan vocht ook op andere manieren ontstaan; een lekke brandstoftank, slechte aansluitingen of slecht sluitende vuldop zijn andere mogelijk oorzaken hoe condens in de brandstoftank kan ontstaan.

 

De oplossing

Bardahl Fuel Water Remover neemt het water uit de brandstoftank op en zorgt voor veel positieve effecten. Bardahl Fuel Water Remover:

• Verwijdert water uit benzine en diesel
• Vergemakkelijkt de koude start en beschermt uw motor tegen corrosie.
• Beschermt het brandstofsysteem (injectiesysteem of carburateur).
• Voorkomt de geleidelijke vorming van roest in het brandstofsysteem, vervuiling van de verstuivers en ijsvorming in de carburator of het brandstoffilter.
• Minder kans op zuurafzetting en invreten, doordat condens wordt opgenomen en zich niet kan binden met ethanol.
• Geschikt voor zowel benzine- als dieselmotoren met of zonder turbo.

 

Gebruiksaanwijzing

Voor het tanken één flacon in de brandstoftank gieten zodat het product zich goed mengt met de brandstof. Eén flacon is voldoende voor ongeveer 60 liter brandstof.

Meer info? Bekijk hier de productinformatie:

Klik hier voor de verkoopadressen.

Ref 1082

Reacties