Menu menu

Kies je taal

Het begin van Bardahl industriële smeermiddelen

Bardahl Technische Brochure

Download hierboven de Technische brochure

Voor de industrie beschikt Bardahl over een groot, veelzijdig assortiment kostenbesparende industriële smeermiddelen. Ons verhaal gaat terug naar 1939.

In dat jaar ontdekte Ole Bardahl dat, de moleculaire structuur van oliën, door een olietoevoeging gewijzigd kon worden. Dit kon zo gedaan worden dat de olie zich beter aan de bewegende delen van de motor kon hechten.

Dit had tot gevolg dat een verbrandingsmotor doelmatiger kon werken met minder slijtage, wrijving en onderhoud. De smeerfilm kon tevens veel hogere temperaturen en drukken verdragen dan eerder mogelijk was.

Dit is het begin van Bardahl. Bardahl oliën en additieven beschikken nog steeds als enige over de unieke Polar Attraction Formula.

De producten die Bardahl op basis van dit principe ontwikkelde werden een wereldwijd succes in de vele bedrijfstakken, zo ook in de industrie.

 

Smeermiddelen voor de industrie

Stuk voor stuk worden onze industriële smeermiddelen ontwikkeld vanuit de doelstelling constant te blijven zoeken naar verbeteringen van bestaande en de ontwikkeling van nieuwe oliën, vetten, pasta’s etc.

Machines gesmeerd met Bardahl’s polaire aantrekkingskrachtformule zullen minder energie verbruiken, langer meegaan en aanzienlijk minder machineonderhoud vragen.

Uitgebreide tests, over de hele wereld en intensief gebruik in de praktijk, hebben de positieve invloed van Bardahl overduidelijk aangetoond. Door een uitgebalanceerde samenstelling en combinatie van speciale chemicaliën en hoogwaardige basisoliën zijn we in staat om voor alle smeerproblemen een oplossing te vinden. Middels persoonlijk advies.

Denk hierbij aan

  • hydraulische olie,
  • transmissieolie,
  • tandwielkast olie,
  • compressorolie,
  • olietoevoegingen,
  • algemene smeermiddelen,
  • vetten,
  • etc.

Ter ondersteuning van alle bovengenoemde producten leveren we u ook een reeks reinigingsproducten, lijmen, kitten en schroefdraadborgmiddelen.

 

Food grade smeermiddelen

Speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie heeft Bardahl een reeks industriële smeermiddelen ontwikkeld die voorzien zijn van een  NSF certificaat. Levensmiddelen produceren, verwerken, verpakken gaat veilig met Bardahl. Of het nu gaat om food grade smeermiddelen, food grade reinigers, food grade oliën: wij adviseren u graag persoonlijk.

Zodat u altijd werkt met de juiste reinigers en smeermiddelen en niet voor verrassingen komt te staan wanneer u een audit krijgt!

Daarnaast kunnen we een allergenenvrije verklaring afgeven. Middels dit document geven we specifiek aan welke stoffen er niet in het smeermiddel zitten. Gebruik het contactformulier om meer informatie hierover te ontvangen.

Gebruik van Bardahl Food Grade smeermiddelen bij de productie van voedingsmiddelen garandeert u een veilig gebruik en biedt u ook economische voordelen. Wilt u direct de producten bekijken?

 


Direct producten bestellen?


Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent of wilt u meer informatie, vul dan het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig.
U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.