Menu menu

Kies je taal

InS certificaat

InS Services is een Engelse organisatie die smeermiddelen en andere producten H1 en andere standaarden registratie biedt. De organisatie is opgericht door Sid Stone en Eric Grand en was gecreëerd, omdat er behoefte was aan een alternatief H1 registratie systeem.

Zij hadden zelf al jarenlang ervaring in de smeermiddelenindustrie en hadden daardoor een goed inzicht in hoe zij dit het beste konden aanpakken. Andere medewerkers van InS Services zijn mensen uit deze industrie die hier nog actief zijn. Door de vele kennis kunnen zij InS Services hulp en advies bieden naast de InS registraties.

InS gekeurde smeermiddelen

Bardahl is producent van hoogwaardige InS geregistreerde smeermiddelen, onderhoudsproducten en koelmiddelen om voedselveilig te kunnen produceren. In 1939 is het bedrijf opgericht door Ole Bardahl te Seattle. Het unieke van de producten is dat deze allemaal de Polar Attriction Formula bevatten. Deze formule zorgt ervoor dat speciale bestanddelen werken als micromagneten met een hoge aantrekkingskracht voor metalen oppervlakken.  De smeerfilm die zo ontstaat voorkomt slijtage van de metaaloppervlakken. Hierdoor is het mogelijk dat een verbrandingsmotor doelmatiger kan werken en daarnaast ook nog eens minder onderhoud, slijtage en wrijving heeft.

Daarnaast kan de smeerfilm hogere temperaturen en drukken verdragen. Op dit moment worden de producten in meer dan 100 landen verkocht. In Nederland werkt Bardahl samen met vertegenwoordigers. Deze vertegenwoordigers adviseren, informeren en ondersteunen relaties tijdens de verkoop en erna.

Breed assortiment

Bardahl beschikt over een breed scala aan smeermiddelen en onderhoudsproducten. Zij hebben in het assortiment de volgende producten: additieven, oliën, technische smeermiddelen, koelvloeistof en (persoonlijke) reinigingsmiddelen. Deze producten worden verkocht in de Automotive, landbouw en grondverzet en industrie. Er is daarnaast ook nog een apart assortiment voor klassieke auto’smarine sector en de voedingsmiddelenindustrie.

Ook geïnteresseerd in één of meerdere producten van Bardahl? Neem een kijkje op de rest van de website voor meer informatie over smeermiddelen en het assortiment.

Bestellen?

Direct InS smeermiddelen bestellen? Dat kan in onze zakelijk webshop

Liever contact met een vertegenwoordiger? Bel dan direct 078-651 23 22 of stuur een email naar info@bardahl.nl