Menu menu

Kies je taal

Koelprobleem Mustang uit 1966

Deze motor had problemen met de koeling en een waterpomp die bijgeluiden gaf. Tevens werd de verwarming niet warm.

Bij het losmaken van de diverse slangen bleek het leidingwerk verstopt door onder andere kalk. De zeer fijne kanaaltjes in de radiateur van de kachel gaan makkelijk dicht zitten. Tevens (mogelijk door lang stilstaan) was de lager van de waterpomp droog, maar werkte wel en had geen speling.
Om dit op te lossen is de Bardahl Fast Flush toegevoegd, waarna de motor goed warm gereden werd met de kachel open. Vervolgens werd het complete systeem geleegd en gespoeld. (Dit houdt in dat de slangen losgekoppeld worden en met waterdruk de radiator meerdere keren wordt doorgespoeld).

Vervolgens is alles weer aangesloten. Daarna is het systeem rustig gevuld met koelvloeistof (om luchtbellen te laten ontsnappen). Tevens is daaraan een Bardahl Radiator Stop Leak toegevoegd om de radiator preventief te beschermen tegen steenslag en de lager van de warmtepomp te smeren.

Het resultaat was een probleemloos werkende radiator, een kachel die werkte zoals het hoorde en een waterpomp die minder geluid maakte door een gesmeerde lager.

 Bardahl Radiator Fast Flush direct kopen?

ga direct naar de bardahlshop


Bardahl Radiator Stop Leak direct kopen?

ga direct naar de bardahlshop

 

Bekijk zelf hoe Radiator Stop Leak werkt