Menu menu

Kies je taal

Industriële smeerproblemen oplossen

Bardahl houdt zich al sinds 1939 bezig met olie-en brandstoftoevoegingen. Destijds ontdekte Ole Bardahl dat de moleculaire structuur van motoroliën middels een olietoevoeging gewijzigd kon worden. Deze olietoevoeging zorgde ervoor dat de olie zich beter aan de bewegende delen van de motor kon hechten. De ontstane smeerfilm was in staat om hogere drukken en temperaturen te verdragen dan tot dan toe mogelijk was.

Met als resultaat; motoren konden efficiënter werken met minder slijtage en onderhoud. Bardahl ontwikkelde op basis van dit principe smeermiddelen voor de automotive en industrie.

Bardahl Technische Brochure

Download hierboven de Technische brochure

Speciaal voor de industrie ontwikkelde Bardahl additieven als een hydraulische olietoevoeging, transmissietoevoeging etc. Deze kunnen eenvoudig aan de olie toegevoegd worden om de onderhoudsintervallen te verlengen, de smeerfilm te versterken, de temperatuur te verlagen etc.

 

‘Een olietoevoeging draagt bij aan lagere onderhoudskosten en stilstand van de dure machines.’

 

Hoge temperaturen of hoge drukken, extreme toerentallen en/of langdurige zware belastingen in machines en machineonderdelen zijn veelal oorzaak van verhoogde wrijving. Deze extra wrijving zorgt voor nog meer hitte en slijtage. Dit kost natuurlijk extra vermogen/energie kost. Dit alles leidt tot verhoogde onderhoudskosten van uw machines, lange reparatietijden en verminderende efficiëntie.

 

 

In deze en andere ongunstige bedrijfscondities bieden Bardahl additieven een oplossing. Wij verlengen de standtijden en verlagen onderhoudskosten op machines en machineonderdelen.

Daarnaast ontstaan er soms lekkages die moeilijk te lokaliseren zijn, of lijken bouten volledig vast geroest. Ook voor deze situaties heeft Bardahl oplossingen in de vorm van een Freeze Spray of Cryo Redox.

Onze eigen buitendienst ondersteunt u graag om u op weg te helpen en te adviseren.


Direct producten bestellen?


Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent of wilt u meer informatie, vul dan het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig.
U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.