Menu menu

Kies je taal

Dordrecht 18 juni 2018, Bardahl heeft het assortiment motoroliën uitgebreid met de C60 lijn. Dit is een reeks motorolie met Fullerene*. Deze motorolie C60 lijn maakt gebruik van de allerbeste grondstoffen en laat zien waartoe Bardahl in staat is.

Bardahl’s “Polar Attraction” met Fullerene bevat een driedubbele bescherming tegen: slijtage, wrijving en neerslagen.
1. Bescherming door de Bardahl olie smeerfilm.
2. Bescherming door de Polar Attraction formule.
3. Bescherming bereikt door middel van de Fullerene moleculen.

Dit is belangrijk omdat moderne motoren bloot gesteld worden aan toenemende belastingen (hoger vermogen en koppel, hogere drukken en temperaturen). Als deze belastingen toenemen wordt de druk op olie verhoogd en wordt motorolie weggeperst. Het resultaat is een verhoogde wrijving en slijtage.

De C60 motoroliën houden de smeerfilm in stand zelfs onder de zwaarste omstandigheden en biedt weerstand tegen thermische oxidatie en vermindert van wrijving. De permanente smeerfilm op alle bewegende motoronderdelen garandeert bij iedere koude start direct smering, zelfs bij lage temperaturen.

Tot slot houden C60 motoroliën de motor schoon en dragen ze bij aan een lange levensduur. Ideaal voor sportief rijden, waarbij een hoge viscositeit van de motorolie vereist is bij hoge temperaturen.

Leverbaar: SAE 0W40, 5W30, 10W40, 5W40, 15W50, 20W50, 10W60, 20W60, 5W50

*Fullerene is de derde bekende vorm van stabiele koolstof, naast diamant en grafiet. BARDAHL heeft als eerste bedrijf in de wereld Fullerene weten toe te passen in smeermiddelen. Fullerene bolletjes werken als micro-kogellagers, zijn niet-vervormbaar en extreem stabiel: ze zweven tussen beide contactoppervlakken en verminderen wrijving in hun bewegingen.

R. Jonker

OCD Nederland BV – Maxwellstraat 41 – 3316GP Dordrecht – Tel 078-6512322 – www.bardahl.nl

Reacties