Menu menu

Kies je taal

NSF certificaat

Het is belangrijk dat voedingsmiddelen veilig geproduceerd kunnen worden. Dit kan veilig wanneer de smeermiddelen NSF gekeurd zijn. NSF is een speciaal Amerikaans keurmerk dat normen opstelt en certificaten uitgeeft voor smeermiddelen en onderhoudsproducten voor de voedingsindustrie.

Wanneer een product NSF gekeurd is betekent dit dat het product aan de strikte veiligheidsnormen voldoet die gelden in de voedingsmiddelenindustrie. Om te testen of een product aan deze normen voldoet, wordt er een uitgebreid onderzoek gedaan. Belangrijk om te weten is dat er regelmatig gecheckt wordt of de producten nog steeds aan de eisen van het NSF certificaat voldoen.

Producten die het NSF certificaat hebben zijn dus betrouwbaar wat betreft veiligheid.

Smeermiddelen met NSF certificaat

Bardahl is producent van hoogwaardige NSF gekeurde smeermiddelen, onderhoudsproducten en koelmiddelen voor de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf is in 1939 opgericht door Ole Bardahl in Seattle. Het bedrijf verkoopt verschillende producten welke de unieke Polar Attriction Formula bevatten.

Deze formule zorgt ervoor dat speciale bestanddelen werken als micromagneten met een hoge aantrekkingskracht voor metalen oppervlakken. De smeerfilm die zo ontstaat voorkomt slijtage van de metaaloppervlakken. Hierdoor kan een verbrandingsmotor doelmatiger werken en heeft deze minder wrijving, onderhoud en slijtage. Verder is de smeerfilm in staat om hogere temperaturen en drukken te kunnen verdragen.

Alle andere producten van Bardahl zijn in lijn met dit principe ontwikkeld en zijn vooral in de wedstrijdsport erg succesvol geworden. De producten wordt op dit moment in meer dan 100 landen verkocht. Bardahl werkt samen met vertegenwoordigers door heel Nederland. Zij informeren, adviseren en ondersteunen bij verkoop van de producten van Bardahl.

Breed assortiment

Bardahl beschikt over een breed scala aan smeermiddelen en onderhoudsproducten. Zij hebben in het assortiment de volgende producten: additieven, oliën, technische smeermiddelen, koelvloeistof en (persoonlijke) reinigingsmiddelen. Deze producten worden verkocht in de Automotive, landbouw en grondverzet en industrie. Er is daarnaast ook nog een apart assortiment voor klassieke auto’smarine sector en de voedingsmiddelenindustrie.

Ook geïnteresseerd in één of meerdere producten van Bardahl? Neem een kijkje op de rest van de website voor meer informatie over smeermiddelen en het assortiment.

Bestellen?

Direct NSF smeermiddelen bestellen? Dat kan in onze zakelijk webshop

Liever contact met een vertegenwoordiger? Bel dan direct 078-651 23 22 of stuur een email naar info@bardahl.nl