Menu menu

Kies je taal

Siliconenvet en siliconenolie

Siliconenspray is misschien wel de meest bekende en voorkomende variant. We kennen allemaal de siliconenspray om rubber te onderhouden. Regelmatig rubbers inspuiten met siliconen zorgt ervoor dat deze kwetsbare delen soepel en glad blijven. Daarbij worden ze door het inspuiten beschermd tegen uitdrogen. Als je niets doet aan rubbers worden rubberonderdelen na verloop van tijd breekbaar, kleverig of gaan ze krimpen. Of mogelijk ontstaat er lekkage. Denk aan open daken van auto’s.

 

‘Rubber veroudert, als ze niet ingespoten worden met siliconenspray, door temperatuur invloeden’

 

Om de levensduur van rubberonderdelen te maximaliseren is het het verstandig deze onderdelen regelmatig in te spuiten. Wij adviseren dit te doen voor de winter begint. Als rubber uitdroogt, en dus breekbaar wordt, zal dit in de winter het beste zichtbaar worden.

De bekende deur die niet open wil na nachtvorst.. Er wordt (iets te) hard aan de deur getrokken, de deur gaat open en het rubber kan zo beschadigd raken of deels loslaten. Siliconenspray bevriest niet, ook niet als het heel koud is. Het is bestand tegen temperaturen tot -40°C en weerstaat temperaturen tot zelfs +200°C.

Silicone Spray Lube is een handig smeermiddel voor algemeen rubber onderhoud.

Direct Silicone Spray Lube kopen?

 

Maar siliconenvet is in veel meer soorten verkrijgbaar met een breed inzetgebied!


soorten siliconenvet en siliconenolie

 

Naast Siliconenspray voor rubberonderhoud, is er SILICONE GREASE.

Silicone Grease is een multifunctionele pasta op basis van siliconen. Deze ingedikte siliconenolie zorgt voor uitstekende elektrische isolatie. Dit silicone vet kan gebruikt worden als vulmiddel en heeft buitengewone oplossing -, glij -, smeereigenschappen. Dit vet is geschikt voor langdurige smering door zijn hoge weerstand tegen chemicaliën (inclusief zuren) ozon, zuurstof, water, olie en andere vetten.

Bardahl Silicone Grease is absoluut niet giftig. Het product kan zonder probleem toegepast worden in de voedingsindustrie, farmaceutische- en cosmetische industrie. Bardahl heeft Silicone Grease laten voorzien van het NSF food grade certificaat. 

Het temperatuurbereik ligt tussen -50°C en +200°C. Korte tijd kan Silicone Grease temperaturen tot -70°C en +235°C weerstaan.

Voordelen gebruik Silicone Grease

• Uitermate waterafstotend. Door de lage oppervlaktespanning kan het heel goed over het oppervlak verdeeld worden.
• Lage viscositeit
• Hoge bestendigheid tegen zuurstof, ozon, hitte, zuren en logen.
• Zeer goede diëlektrische eigenschappen. Deze wijken zeer weinig af bij verschillende temperaturen.Bardahl Siliconenvet 500gr

Toepassingen

• Elektrische isolatie: Bescherming van isolators en elektrische installaties, behuizingen, verbindingen, ontstekingsmechanismen, rubber afdichtingringen, tegen vocht en conductieve stoffen.
• Losmiddel: plastics, rubber en gieterijen.
• Glij-eigenschappen: schroefdraad. leibanen, afsluiters en kranen.

Analyse-gegevens

  • Colour: transparant
  • NLGI: 1-2
  • Density at 20°C : 1.031
  • Penetration (ASTM D 217) : 265
  • Penetration after 24 hrs. 250
  • Crawl at 200°C, during 24 hours in %: <0.5
  • Vaporisation at 200°C during 24 hours in %: <3
  • Diëlektrical in KV/mm: 20
  • Diëlektrical constant at 1khz, appr..: 2.5
  • Distribution factor at 1khz, appr..: 3.10³

Verpakkingen

Silicone Grease is leverbaar in vele verpakkingen: van 100 gram tot 50 kg.

Direct Silicone Grease kopen?


SILICONE SPRAY COMPOUND: siliconenvet in een spuitbus

Bardahl Silicone Spray Compound is een zeer breed inzetbaar smeermiddel. Het beschermt schakelaars en andere elektrische onderdelen tegen vocht. Nadat het op een oppervlak is gespoten vormt zich een dikke, op vet lijkende, laag. Het smeert en werkt direct ook als een antikleef en oplosmiddel.

Bardahl Silicone Spray Compound kan zowel bij zeer hoge als zeer lage temperaturen gebruikt worden.

De werking

Bardahl Silicone Spray Compound kan korte tijd piektemperaturen weerstaan van -40°C en + 200°C. Dit product heeft een uitstekende weerstand tegen water, vocht of stoom. Het zorgt ook voor een glibberig glad oppervlak op vele soorten ondergrond.

Bardahl Silicone Spray Compound is vooral goed bruikbaar voor de smering van schakelaars. Het werkt als bescherming tegen vocht bij elektrische bedrading en andere gevoelige elektrische onderdelen.

Dielektrische eigenschappenBardahl Silicone Spray Compound

(Vastgesteld bij een laagdikte van 30 micron bij 25°C en 50% relatieve vochtigheid)

1. Diëlektrische doorslagspanning :14.7 K-Voltum.
2. Diëlektrische constante :50 Hz – 10.000 Hz=2.48
3. Soortelijke weerstand :15-400 Volt=1×10 13 Ohm/cm

Toepassingen

Bardahl Siliconenvet is niet corrosief en kan gebruikt worden voor ontelbare toepassingen.

Niet alleen aanbevolen voor industrieel gebruik maar ook voor kunststoffen in de automotive industrie. Het vet voorkomt dat was, lijm en kit vastkleven aan warmte kerende schermen, wanden, papier, fiberglas en plastic. Daarnaast wordt dit vet in een spuitbus gebruikt in de industrie als oplosmiddel voor rubber en als een smeermiddel voor pakkingen. Het zorgt dat het reinigen eenvoudiger en sneller gaat.

Bardahl Silicone Spray Compound is een smeervet voor de industrie. Denk hierbij aan voor bijvoorbeeld verpakkingsmachines, vulmachines, lopende banden, deuren etc.

Direct Silicone Spray Compound kopen?

 

‘We hebben dus siliconenvet als grootverpakking en in een spuitbus. Daarnaast is er ook een 100% siliconenspray en 100% siliconenolie. Met andere eigenschappen en andere toepassingen’


100% SILICONE LUBRICANT H1.

Bardahl 100% Silicone Lubricant H1 is een kristal heldere siliconen vloeistof met een zeer ruim toepassingsgebied in de industrie. Dit is een zeer effectief, duurzaam silicone smeermiddel voor mechanische onderdelen van kunststof, rubber, neopreen, gelamineerde materialen en hout. Maar ook veilig voor gebruik op metalen of metaal – op – kunststof oppervlakken om te smeren en de wrijving te verminderen.

100% Silicone Lubricant zorgt voor een spiegelgladde, lang werkende smeerfilm. Dit smeermiddel blijft helder, geeft geen vlekken of kringen en laat geen resten achter.

 

 

‘Het zit al in de titel: de H1 goedkeuring voor de foodgrade industrie.’

 

100% Silicone Lubricant H1 is niet giftig en NSF gecertificeerd. Dat betekent dat dit food grade silicone smeermiddel veilig gebruikt kan worden in de voedingsindustrie. Door de H1 specificatie is incidenteel contact met voedingsmiddelen is toegestaan.

 

Voordelen gebruik 100% Silicone Lubricant H1

• Inzetbaar van -40°C tot +280°C
• H1 toepassing; te gebruiken bij machines in de voedingsmiddelenindustrie
• Uitstekende waterafstotende eigenschappen
• Zeer lage oppervlaktespanning waardoor de vloeistof zich snel verdeelt over schone oppervlakken. Dit zorgt voor waterafstotende en lossende eigenschappen
• Niet giftig
• Inerte vloeistof

 

Toepassingen

100% Silicone Lubricant H1 is een zeer breed in te zetten siliconenolie. Als food grade smeermiddel tot anti foam toevoeging.

1. Puur aangebracht of als een deel van een gecompoundeerde formule zorgt silicone lubricant als een niet-giftig, niet carboniserend losmiddel voor rubber, plastics en metaalgietsel.

2. Ontschuimer Zeer kleine hoeveelheden siliconenolie zijn zeer effectief als anti foam toevoeging. Speciaal indien toegepast in niet-waterige systemen.

3. Mechanische vloeistof
De hoge viscositeitindex, de thermische en chemische stabiliteit, de weerstand tegen “shear-breakdown” alsmede de rubberbestendigheid van siliconenolie maken deze olie geschikt voor mechanische en hydraulische toepassingen.

4. Smeermiddel
Siliconenolie bezit uitstekende eigenschappen voor de meeste plastics en elastomeren. Smerende eigenschappen op metaal hangen af van mogelijke combinaties zoals: P.T.F.E., MoS2 en andere smeereigenschappen verbeterende additieven.

5. Cosmetica
Siliconenolie is een belangrijk bestanddeel in handcrèmes, huidverzorgende crèmes, zonnebrandlotions en haarverzorgingsproducten. Het geeft een niet-vettige, beschermende en waterwerende filmlaag af.

6. Polishes en chemische specialiteiten
In de meeste automobiel- en meubelpoets wordt siliconenolie gebruikt. De olie is gemakkelijk op te brengen, geeft een hoge glans met een minimale wrijving en geeft een duurzame, waterafstotende filmlaag.

7. Elektrische en elektronische industrie.
Door de uitstekende eigenschappen wordt siliconenolie daar ingezet waar een isolerende en waterafstotende vloeistof gewenst is.

Verpakkingen

100% Silicone Lubricant H1 is leverbaar zowel in een spuitbus als in grootverpakking van (100gram tot 185 kg vetpail). De siliconenolie is in nagenoeg alle viscociteiten leverbaar: van een Silicone 50 tot 12500.

Direct 100% Silicone Spray kopen?

 

U ziet dat er tal van silicone smeermiddelen verkrijgbaar zijn. Van 100% Siliconenolie in spuitbus of siliconenolie in grootverpakking tot siliconenvet in een spuitbus of in een pot of grote vetpail? Bardahl is al vele decennia specialist in additieven, oliën en smeermiddelen. Voor de automotive en industrie.


Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent?

Wilt u advies welk silicone smeermiddel u nodig heeft?

Vul het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig. U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.