Menu menu

Kies je taal

Verstuivers reinigen!

Bardahl BDC is een complete dieseltoevoeging voor dieselmotoren met grotere opslagtanks en/of waar brandstof langer in de tank blijft zitten. Denk aan tractoren, generatoren, boten en campers.

Inwendige motorvervuiling komt vaak voor. De kosten om verstuivers te vervangen zijn serieus. Echter hoeven verstuivers lang niet altijd vervangen te worden.

Want wat is veelal het grootste probleem? Vervuiling!

En die vervuiling is uitstekend aan te pakken met BDC. Vervuilde verstuivers vernevelen niet goed. Ze laten een ongelijkmatig sproeibeeld zien. Dat zorgt voor onregelmatige loop van de motor, verhoogd brandstofverbruik en ongewenste motorstoringen. Een motor die beter presteert draait met een hoger rendement en verbruikt minder brandstof. En dat is weer goed voor uw portemonnee en het milieu.

Vocht in de dieseltank

Daarnaast is Bardahl BDC zeer geschikt om diesel vrij te houden van vocht en bacteriegroei. Aan de diesel wordt namelijk een bio-component toegevoegd. Tevens zit er veel minder zwavel in brandstof dan vroeger. Dit maakt de brandstof schraler en zorgt voor minder smering. Vanuit het milieu oogpunt zijn het toevoegen van biodiesel en de afname van zwavel in de brandstof mooie ontwikkelingen. Echter in de praktijk leveren biodiesel en vermindering van zwavel grote problemen op, die uiteindelijk kunnen leiden tot bacteriegroei in de brandstoftanks.

Biodiesel trekt tot 8x meer vocht aan dan normale diesel. Vocht is een eerste bron van mogelijke problemen. Hoe komt vocht (uiteindelijk water) nu in de brandstoftank?

Temperatuurschommelingen, donkere ruimtes, lange opslag (bijv. na een winter) en slechte afdichting van de brandstof vulopening zorgen ervoor dat vocht/condens een kans krijgen.

Nu zit er altijd een percentage vocht in brandstof. Diesel kan maximaal 0,02% water opnemen, zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. Meer dan 0,02% vocht in zorgt dat vocht langzaam uitzakt naar het laagste punt van de dieseltank. Een teveel aan vocht/ water vermindert de smerende werking van de dieselbrandstof en zal uiteindelijk leiden tot bacteriegroei.

Bacteriën zijn herkenbaar als een zwarte drab. Deze bacteriën moeten verwijderd worden voordat ze het brandstoffilter kunnen verstoppen. Is het brandstoffilter volledig verstopt? Dan draait de motor niet meer, met alle gevolgen van dien!
Bardahl BDC houdt de vochthuishouding in de diesel op peil, mits toegevoegd bij iedere tankbeurt.

 

Gebruik van Bardahl BDC zorgt voor:

1. Verwijderen van vocht
2. Schonere verbranding
3. Hoger vermogen
4. Schone verstuivers
5. Verbeterde smering
6. Besparing brandstof tot 3%
7. Stolpunt verlaging (diesel antivries)

 

Direct BDC kopen

Bestel direct en overtuig uzelf.

Reacties