Menu menu

Kies je taal

Oplossing veranderende diesel

Al vele jaren wordt bio-component toegevoegd aan diesel en is de toegestane hoeveelheid zwavel drastisch afgenomen. In de praktijk levert dit grote problemen op. Diesel met bio-component is hygroscopisch; hetgeen betekent dat er meer vocht aangetrokken wordt. Zwavel in de diesel neutraliseerde vocht hetgeen nu ontbreekt. Daarnaast; afname van zwavel betekent minder smering en dus extra wrijving, slijtage en hoger brandstofverbruik.

Hoe komt vocht nu in de brandstoftank?

Temperatuurschommelingen, donkere ruimtes, lange opslag en slechte afdichting van de brandstof vulopening geven vocht een kans. Diesel kan maximaal 0,02% water opnemen. Indien er meer 0,02% vocht in diesel zit, zal dit langzaam uitzakken naar het laagste punt van de brandstoftank. Waterdeeltjes zakken naar het laagste punt in de brandstoftank vanwege het hogere soortelijk gewicht, gaan zich daar concentreren en leiden tot bacteriegroei.
Doordat bacteriën groeien komen er telkens meer bacteriën bij. Deze bacteriën moeten verwijderd worden voordat ze het brandstoffilter en leidingen verstoppen. Zware bacteriegroei zorgt ervoor dat motoren stilvallen.

Bekijk de productfilm en zie wat er gebeurt als er teveel vocht in diesel zit.

Verdwijnen de bacteriën als de diesel wordt afgetapt en gevuld wordt met schone diesel?

Nee. Als de vervuilde dieselbrandstof wordt afgezogen wordt weliswaar de brandstoftank geleegd, maar blijven de bacteriën nog achter in brandstofleidingen, filters, pompen etc. Wanneer u de lege brandstoftank weer vult met nieuwe dieselbrandstof zal het proces van vooraf aan beginnen.

Hoe kunt u bovenstaande problemen voorkomen?

Is de diesel vrij van bacteriën en wilt u dit ook zo houden? Met Bardahl BDC blijft vocht weg zodat bacteriën geen kans krijgen en wordt het cetaangetal verhoogd. De diesel wordt gesmeerd (belangrijk omdat zwavel voor smering zorgde), de prestaties nemen toe en tot slot: neemt het rendement toe met maximaal 3%.

Bacterieprobleem en nu?

Indien u reeds een bacteriegroei heeft, dan is Grotamar 71 is een doeltreffende biocide om bacteriën en schimmels uit de dieselbrandstof te verwijderen.

 


Meer informatie?
Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent of wilt u meer informatie, vul dan het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig.
U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.

Reacties