Menu menu

Kies je taal

Racing en sponsoring

Bardahl is terug te vinden over de hele wereld in alle soorten gemotoriseerde sporten. In vroege jaren 50 en 60 was Bardahl actief in powerboat races met Miss Bardahl. Bardahl scheef vele male geschiedenis in de vele jaren dat men actief was. Destijds, maar ook nu nog, werd er met extreem hoge snelheden ‘gevlogen’ over het water. Bekijk originele oude racebeelden hoe het allemaal begon.

Daarnaast werd er in deze periode ook geracet op de circuits, zoals op Indianapolis. Vele jaren heeft men deelgenomen aan de Indy 500. Bardahl had enige tijd een aantal eigen racewagens en later sponsorde Bardahl vele raceteams.

Tevens uit die periode stamt de Bardahl Ferrari Experimental. Deze Ferrari is te zien in het Saratoga Spa Auto Museum, Saratoga Springs, New York. Nog steeds is de Bardahl Ferrari Experimental een bijzondere auto en wordt hij regelmatig getoond op diverse evenementen, zoals in 2001 op een Ferrari concours in USA.

De praktijktest is nog altijd dè plek om producten te testen. Dat vonden we toen en dat vinden we nog steeds. Racen met producten die ook voor de consument te koop zijn en ons telkens weer bewijzen. Bewijzen dat Bardahl smeermiddelen, in welke extreme sport dan ook, blijven smeren. Eind jaren 90 keerde Bardahl wederom terug naar Indianapolis met Christian Fittipaldi, terwijl Bardahl vanaf 2005 meerdere jaren meedeed met een Bowler aan de Dakar rally.

bardahl-bowler-wildcatTeam Bardahl Emerson Fittipaldi Lotus F2

In 2016 raceseizoen 2016 is Bardahl Official Sponsor van Sebastien Loeb. Sebastian Loeb is werelds meest succesvolle rally rijder en bezit tal van Bardahl loeb porscherecords die nog lang staan.Sebastian Loeb en Dominique Heintz
Een overzicht van een aantal belangrijke records;

  • WRC Rally Starts – 164
  • WRC Rally Wins – 76
  • 896 gewonnen klassementsproeven
  • 9-voudig WRC Wereldkampioen rally 
  • Pikes Peak Record; 8:13.878

 

Dit jaar zal hij deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Sebastien Loeb Racing (SLR) helpt ons om onze positie van het merk Bardahl te versterken en zal bijdragen tot het verder ontwikkelen van ons imago.

 

 

In 2019 gaat Sebastien Loeb deelnemen aan de Dakar Rally. Hij zal met bijrijder Daniel Elena in een privéteam gaan racen met de Peugeot 3008DKR uit 2017.

Een beknopte samenvatting van Sebastien Loeb tijdens Dakar 2019.


Meer informatie?
Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent of wilt u meer informatie, vul dan het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig.
U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.