Menu menu

Kies je taal

Diesel Antifreeze – Flow improverBardahl-Diesel Antifreeze beschermd tot -33C

Bardahl Diesel Antifreeze is een veelzijdige diesel toevoeging. Onze diesel antivries voorkomt allereerst bevriezingsverschijnselen van de dieselbrandstof. Tevens zorgt Bardahl Diesel Antifreeze voor een betere en schonere verbranding.

Met gebruik van Bardahl Diesel Antifreeze bereikt u het volgende:

• Verlaagt het stolpunt van dieselbrandstoffen en stookoliën tot max -33°C (afhankelijk van de kwaliteit van de diesel).

• Voorkomt dat brandstofleidingen en brandstoffilters verstopt raken.

• Voorkomt vocht in het brandstofsysteem, omdat diesel antivries tevens werkt als een brandstofdroger. Het vocht wordt opgenomen en mee verbrandt.

• Voorkomt corrosie in het brandstofsysteem. Diesel antivries mag in elke dieselmotor toegepast worden (Euro1-Euro6). Deze antivlok, zoals Diesel Antifreeze ook wel wordt genoemd, voorkomt vorming van roest en corrosie in het brandstofsysteem en de leidingen. Dit leidt tot lagere onderhoudskosten, minder uitval en storingen en langere levensduur van verstuivers en brandstofpomp.

Gevolgen bij te weinig bescherming

Wanneer in de winter een dieselmotor niet wil draaien of een oliestookinstallatie weigert, is er een probleem dat alleen met aanzienlijke kosten verholpen kan worden. Al in een verhouding van 1:1000 zorgt Bardahl Diesel Antifreeze ervoor dat de brandstof al tot ca. -30°C is beschermd (beschermingsgraad is afhankelijk van de gebruikte diesel). Het risico dat de brandstofleidingen en het brandstoffilter verstopt raken behoort hiermee tot het verleden.

Gebruiksaanwijzing

Diesel Antifreeze is geschikt voor alle soorten diesel: B7/ biodiesel/ premium blends/ GTL.

Voeg Diesel Antifreeze voor het tanken toe aan de brandstoftank, wanneer de temperatuur boven het vriespunt van de dieselbrandstof ligt. Al naar gelang de herkomst of samenstelling van de dieselbrandstof kan de beschermingstemperatuur variëren.  De 1 liter verpakking heeft een maatbeker in de dop.


 Wanneer is Diesel Antifreeze nodig?

Het probleem

Lage temperaturen, beneden het vriespunt, zijn de oorzaak van het ontstaan van paraffine kristallen. Naarmate de temperatuur verder daalt zullen zich steeds meer van deze kristallen vormen.

Deze kristallen hebben de vervelende eigenschappen samen te klonten en naar de bodem van de brandstoftank te zakken. De aanwezigheid van samengeklonterde paraffinekristallen in het brandstofsysteem en in de brandstoftank leidt ertoe dat brandstofleidingen en brandstoffilters verstopt raken.

Dit heeft op zijn beurt weer tot gevolg, dat de motor of de brander door brandstofgebrek slecht gaat functioneren. Het brandstoffilter is daarbij een kritisch onderdeel dat bij koude zeer snel door paraffinekristallen verstopt raakt en de brandstoftoevoer onderbreekt.

Een bijkomend probleem is water in diesel.

Elke brandstoftank zal onder invloed van temperatuurverschillen ‘ademen’, waardoor vochtige lucht in de tank dringt. Door condensatie van het vocht in deze lucht zal zich op den duur water in de tank vormen. Dit water zal voor een gedeelte in de brandstof blijven zweven, in de vorm van zeer kleine druppeltjes. Bij vorst zal dit vocht bevriezen.

Ook het brandstoffilter neemt dit vocht op uit de diesel. Bij vorst bevriest dit gemakkelijk en worden de filteropeningen verkleind of zelfs geheel verstopt. Indien bij lage temperaturen zich daarbij paraffinekristallen voegen zal het brandstoffilter zeer snel verstopt raken.

 

Gebruik Bardahl Diesel Antivries om bovengenoemde problemen te voorkomen.

 

Bekijk de uitgebreide productinformatie van Bardahl Diesel Antifreeze

824604DieselAntifreeze


Bardahl Diesel antifreeze kopen?


Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent? Vul het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig. U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.