Menu menu

Kies je taal

Verwijder vervuiling in de luchtinlaat

luchtinlaat

Bardahl Luchtinlaat reinigingssysteem reinigt en beschermt, zonder demontage, het complete luchtinlaatsysteem, kleppen, injector-koppen en de verbrandingskamer van dieselmotoren. Daarnaast herstelt worden middels deze behandeling de originele prestaties van de motor hersteld.

Tot slot; een schoon en goed werkende luchtinlaat vermindert overmatig brandstofverbruik en schadelijke uitlaatgassen. Voor benzine- en dieselmotoren.

 

 


Waar laat ik mijn luchtinlaat reinigen?

Download gratis de Bardahl App: daar vindt u direct alle Luchtinlaat Service Centres bij u in de buurt en veel meer handige adviezen om uw auto goed te onderhouden.

Bardahl NL in de Google play storeBardahl NL app in Apple store


Het inlaatsysteem
lucht door de motor

Het inlaatsysteem is een relatief eenvoudig systeem gemaakt van buizen die verse lucht aanzuigen vooraan de auto of in het motorcompartiment. De aangezogen lucht gaat door een luchtfilter die alle onzuiverheden en andere schurende deeltjes tegenhoud die schade aan de motor kunnen aanbrengen en vroegtijdige slijtage veroorzaken. De luchtfilter werkt ook als een geluidsdemper omdat de aangezogen Lucht/brandstof nogal wat lawaai maakt.

 

 

① Luchtfilter
② Luchtmassameter
③ Turbo
④ Interkoeler
⑤ Inlaatspruitstuk


Problemen

De vorming van sludge/koolaanslag in het inlaatsysteem verminderen de luchtstroom die nodig is voor een goede verbranding. Een verminderde luchtstroom zorgt vermogensverlies en moeilijk startende motoren. Vervuilde in- en uitlaatkleppen sluiten niet meer goed af en veroorzaken compressieverlies.

Hoe ontdek je vervuiling?

Een luchtinlaat die niet goed werkt veroorzaakt: overmatige uitlaatrook, hoger brandstofverbruik, vermogensverlies, moeilijk starten en compressieverlies. De manier om deze problemen echt op te lossen is een volledige, professionele, reiniging.


Luchtinlaat reiniging

Een adapter wordt voor de luchtinlaat geplaatst wordt en aangesloten op de auto-accu. De reinigingsmachine zorgt dat de reinigingsvloeistof middels een pulserende werking in de luchtinlaat wordt gespoten. Middels deze eroderende werking ‘schraapt’ de vloeistof vervolgens langzaam het vuil weg.

Reiniging van de luchtinlaat is een economische, duurzame oplossing om problemen met aanslag in de motor te verwijderen. Het reinigen middels dit reinigingssysteem voorkomt de vervanging van dure onderdelen en vermindert de schadelijke uitlaatgassen.

Bardahl Luchtinlaat reinigingssysteem


Welke onderdelen worden er gereinigd?

Middels deze reiniging worden de volgende onderdelen gereinigd: luchtinlaat, in & uitlaatkleppen, verbrandingskamer, verstuivertip en bovenste zuigerveer. Geschikt voor benzinemotoren en dieselmotoren.

vervuiling inlaat- en uitlaatkleppen Verbrandingskamer


Voordelen van de luchtinlaat reinigingsmachine

  1. De werkzaamheden om deze reiniging uit te kunnen voeren zijn zeer beperkt. Enkel het inspuitstuk, met behulp van de gekozen inlaatlogo-eco-cleaningflens, in de luchtinlaat plaatsen zo dicht mogelijk bij de motor. Dus geen demontage nodig.
  2.  De reinigingsvloeistof voor die gebruikt wordt is een op waterbasis gebaseerd product. Wij werken hierbij niet met oplosmiddelen omdat deze de vervuiling alleen maar harder maken. Deze vloeistof wordt middels pulsen (afhankelijk van de vervuiling 10 tot 90 pulsen per minuut) de luchtinlaat ingespoten. De vervuiling wordt middels een eroderende werking langzaam verwijderd. Langzaam is ook belangrijk zodat er geen grote stukken vervuiling de motor in kunnen komen.
  3. Daarnaast is de reiniging ook gecontroleerd en kan de motor niet op hol slaan doordat de hoeveelheid lucht die aangezogen kan worden beperkt wordt.
  4. Onze buitendienst informeert u graag persoonlijk over  de mogelijkheden die de deze reinigingsmachine u biedt.

Bekijk de demofilm van het product

Ref 9321  Reinigingssysteem

Ref 2322 Luchtinlaat reiniger 1 liter

Bekijk hier de productinformatie


Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent? Vul het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig. U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.