Menu menu

Kies je taal

Bardahl geschiedenis

Ole Bardahl begon in 1939 de Bardahl Manufacturing Company in Seattle, Washington USA. Hij deed een unieke ontdekking, een ontdekking die de grenzen van de smerende werking van een olie aanzienlijk verlengde. Hij kwam tot de conclusie dat de moleculaire structuur van motoroliën door middel van een olietoevoeging zodanig kon worden gewijzigd, dat de olie zich beter aan de bewegende delen van de motor kon hechten.

Dit is het begin van Bardahl additieven. Bardahl oliën, additieven en brandstofadditieven beschikken nog steeds als enige over de unieke ‘Polar Attraction Formula‘. Deze formule zorgt voor de hechting aan metalen oppervlakken. Dit had tot gevolg dat een verbrandingsmotor doelmatiger kon werken met minder slijtage, wrijving en onderhoud. De smeerfilm werd bovendien in staat gesteld hogere temperaturen en drukken te verdragen.

Bardahl Orginal classic 5 liter can bardahl-truck ole-bardahl-full

De producten die Bardahl op basis van dit principe ontwikkelde werden een wereldwijd succes in de vele takken van de wedstrijdsport. Op deze manier wilde, en wil, Bardahl nog steeds dat de gebruikers van Bardahl kunnen vertrouwen op de beste smeermiddelen.


Wereldwijd

Bardahl heeft meer dan 75 jaar ervaring in de ontwikkeling van olietoevoegingen en brandstoftoevoegingen, smeermiddelen, en onderhoudsproducten voor gemotoriseerde voertuigen en industrie. In de loop van de jaren, verhoogde Bardahl zijn wereldwijde aanwezigheid en is nu in meer dan 100 landen verkrijgbaar, over de hele wereld.

Het doel van het bedrijf toen en nu nog steeds, is om smeermiddelen van de beste kwaliteit te ontwikkelen, beter dan tot op dat moment verkrijgbaar. Dit resulteerde uiteindelijk in de fabricage van vele olietoevoegingen en brandstoftoevoegingen voor benzine, gas, diesel en propaan aangedreven voertuigen en machines.


Producten testen

Naast uitgebreid laboratoriumonderzoek vindt Bardahl de wedstrijdsport de allerbeste test voor haar producten. De olie, olietoevoegingen en brandstoftoevoegingen worden daar onder de meest extreme condities getest.

Powerboat-racing, Formule-1, INDY-cars en Cart-racing, NASCAR, Motorraces, Rally’s als Parijs-Dakar: Bardahl is de competitie aangegaan in al deze takken van sport en doet dat nog steeds. Bardahl smeermiddelen zijn speciaal ontwikkeld om onder de moeilijkste omstandigheden te blijven functioneren. De onderdelen blijven continu gesmeerd daar waar andere toevoegingen dit allang niet meer doen.
Daarom zal Bardahl, over de hele wereld, en altijd weer terug te vinden zijn in gemotoriseerde (top) sport. Eenvoudig omdat de praktijk de beste test en bewijs is.

fittipaldi met auto 1996- Bowler 2005 foto voor website 70jaar bardahl indy 500 1951- formule1 jaren50


 Klant centraal

Bijna vanzelfsprekend, bepalen het behouden van bestaande klanten en winnen van nieuwe relaties de toekomst van OCD Nederland B.V. Een actieve en deskundige buitendienst bezoekt klanten door het hele land. Zo horen we wat er leeft bij onze klanten en kunnen we ter plekke advies geven.

Daarnaast volgen we nauwgezet de ontwikkelingen in de markt van smeermiddelen, toevoegingen en onderhoudsproducten. Telkens zoeken we naar de oplossingen om nieuwe problemen het hoofd te kunnen bieden. Dit tezamen met continue verbeteringen van de kwaliteit van de te leveren producten en diensten, is OCD Nederland B.V. al sinds 1958 jaar een betrouwbare partner die er is voor u!

Nieuwe veiligheids- en milieuvoorschriften worden vanzelfsprekend in acht genomen. Zo worden er grondstoffen en/of producten gekozen die minder belastend zijn voor ons milieu en zo min mogelijk gevaar en hinder opleveren voor de gebruiker en zijn/haar omgeving.
Waarom kiezen mensen voor ons? Hieronder leest u de top-10 overwegingen waarom mensen Bardahl kiezen.

Bardahl:
• Helpt problemen oplossen
• Helpt problemen voorkòmen
• Heeft een uniek breed assortiment: totaal leverancier
• Is uitgebreid getest in het laboratorium en de racerij
• Heeft meer dan 80 jaar ervaring
• Kan alle verpakkingen leveren
• Heeft vertegenwoordigers door heel Nederland
• Stelt de klant centraal; persoonlijk advies
• Heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding


 Beter milieu met Bardahl

Minder CO2 uitstoot, lager brandstofverbruik, betere prestaties.

Milieu, een thema waar niemand meer om heen kan. CO2 uitstoot, minder brandstofverbruik, zuinig rijden, ‘het nieuwe rijden’ etc. Een lager brandstofverbruik kunt u ook zelf realiseren en niet alleen door ‘het nieuwe rijden’.

Wanneer u iedere 10.000 kilometer een blikje Bardahl brandstoftoevoeging in de brandstof tank stopt helpt dit bij het verlagen van uw brandstofverbruik. Inwendig wordt de motor  gereinigd en gesmeerd. Hierdoor werkt een motor efficiënter. Met andere woorden; een schone motor heeft minder energie nodig om z’n prestaties te leveren en dus spaart u brandstof. Naast een lager brandstofverbruik zullen de prestaties ook verder toenemen.

Bardahl heeft daarnaast vele andere toevoegingen in het assortiment om de prestaties van uw motor in topconditie te houden. Want alleen wanneer uw motor in goede staat blijft, zijn de prestaties optimaal en is uw brandstofverbruik en CO2 uitstoot minimaal. Zo draagt u zelf ook uw steentje bij aan een schoner milieu. En ook spaart u op uw brandstofkosten.

De zorg om het milieu en veiligheid daarbij vindt ook Bardahl zelf van groot belang. Bardahl, overal ter wereld, streeft ernaar om kwaliteitsproducten te maken die onze klanten in alle veiligheid kunnen gebruiken. Tevens zullen we ten alle tijden de gevolgen van onze activiteiten op het gebied van milieu en een ieders gezondheid minimaliseren.

Hieronder vindt u concrete activiteiten die ondernomen worden om de schade aan milieu en gezondheid te blijven beperken.
• Met de olie-en brandstoftoevoegingen van Bardahl neemt u zelf deel aan de vermindering van de CO2 uitstoot en overige verontreinigende gassen door motorvoertuigen.
• Een reeks Bardahl additieven zorgt ervoor dat het brandstofverbruik van motoren wordt verminderd en vermogensverlies wordt teruggebracht.
• Introductie van steeds meer biologisch afbreekbare smeermiddelen en biologisch afbreekbare reinigers.
• Speciale low-saps motorolie, die bij een auto met roetfilter, (af fabriek of retro-fit roetfilter) ervoor zorgt dat het filter afdoende werkt en het vollopen van het filter wordt beperkt.
• Bardahl smeermiddelen maken het mogelijk om het onderhoud van machines te beperken en te verminderen.
• Bardahl producten zijn voorzien van een index om de risico’s van foutief gebruik door de personen te voorkomen.
• Bij de productie van Bardahl producten worden strenge milieunormen in acht genomen.
• Bardahl respecteert en anticipeert op de Europese normen betreffende de formulering en de etikettering.


Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent? Vul het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig. U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.