Menu menu

Kies je taal

“Polar Attraction” met Fullerene

Bardahl’s “Polar Attraction” met Fullerene bevat een driedubbele laag van bescherming tegen slijtage, wrijving en neerslagen. Dit is belangrijk omdat moderne motoren bloot gesteld worden aan toenemende belastingen (hoger vermogen en koppel, hogere drukken en temperaturen). Als belastingen toenemen wordt de druk op olie verhoogd en wordt olie weggeperst. Het resultaat is een verhoogde wrijving en slijtage.

Polar attraction chemie

Fullerene is de derde bekende vorm van stabiele koolstof, naast diamant en grafiet. BARDAHL heeft als eerste bedrijf in de wereld Fullerene weten toe te passen in smeermiddelen.

Fullerene bolletjes werken als echte micro-kogellagers, zijn niet-vervormbaar en extreem stabiel: ze zweven tussen beide contactoppervlakken en verminderen wrijving in hun bewegingen.

 

DRIEVOUDIGE bescherming voor de motor:

1. beschermingsniveau bereikt door de BARDAHL olie smeerfilm.
2. bescherming door de Polar Attraction formule.neerslagen op metaal
3. beschermingsniveau bereikt door middel van de Fullerene moleculen.

Het probleem van onbeschermde metaaloppervlakken hebben Bardahl wetenschappers met succes geëlimineerd door de uitgekiende, unieke formule middels een speciaal additief, bekend als de Polar Attraction Formula. Speciale bestanddelen in de toevoeging werkten als micromagneten met een hoge aantrekkingskracht voor metalen oppervlakken.

De smeerfilm die zo ontstaat voorkomt slijtage van de metaaloppervlakken. Wrijving en slijtage worden veroorzaakt door oneffenheden van metaaloppervlakken.

 

 

 

 

 

Praktijktests laten een verminderde slijtage van de motor zien wanneer de “Polar Attraction Formule” met Fullerene is gebPolar Attraction met Fullereneruikt. De ‘Polar Attraction “met Fullerene heeft zich bewezen in de autosport en andere extreme toepassingen. Bardahl producten worden veel in de racerij getest; dit vormt een belangrijk onderdeel van R&D afdeling.

 

 

 

 


Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent of wilt u meer informatie, vul dan het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig.

U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.