Menu menu

Kies je taal

Bardahl is groot en bekend geworden door z’n productlijn van olietoevoegingen en brandstoftoevoegingen (ook wel additieven genoemd). In de brandstof die we tanken bij de benzinepomp zit eveneens een pakket aan brandstoftoevoegingen. Ook in de motorolie die u koopt zitten olietoevoegingen.

De laatste jaren is het gebruik van diverse toevoegingen alleen maar meer geworden. Denk dan Shell V-power, BP Ultimate, Total Excellium etc. Gebruik van toevoegingen in brandstoffen (benzine en diesel) leidt tot een lager verbruik, betere prestaties en een schonere verbranding.

Wat doen toevoegingen?

In alle oliën, benzine of diesel die u koopt zitten toevoegingen verwerkt. Afhankelijk van de specificatie olie die u koopt zit is er bepaald additievenpakket aan toegevoegd. Denk aan Long-Life olie; dat bevat een pakket olietoevoegingen zodat de onderhoudsinterval extra lang is.

Meer informatie

Milieumaatregelen

De milieumaatregelen die automobielfabrikanten (moeten) nemen zorgen voor de nodige veranderingen en brengen (potentiële) problemen met zich mee. Auto’s moeten schoner worden en gelukkig gebeurt dat ook. Veel precisie instrumenten en regelapparatuur maken dat de motorprestaties toenemen, het brandstofverbruik afneemt en dat uitstoot van CO, CO2 en NOx afneemt.

Meer informatie

E10 Brandstof en de bijkomende problemen

Inmiddels zijn meerdere landen overgestapt op de nieuwe brandstofsoort met de aanduiding E10. Veel mensen weigeren om E10 te tanken omdat ze bang zijn dat hun auto ervan kapot zou gaan. Maar wat is E10 nou eigenlijk en klopt het dat er auto’s zijn die er stuk van gaan?

Meer informatie

Shell V Power of toch een Bardahl?

Een Shell V-Power, BP Ultimate, Total Excellium etc. kosten zo’n 6 cent extra per liter. Dat lijkt niet veel. Bardahl adviseert iedere 5.000 to 10.000 kilometer, afhankelijk van het soort kilometers dat u rijdt (veel stadskilometers of alleen snelwegkilometers), een flacon Bardahl diesel toevoeging te gebruiken.

Meer informatie

Preventieve en curatieve toevoegingen

Er dient een onderscheidt gemaakt te worden in preventief (probleemvoorkomend) werkende toevoegingen en curatief (probleemoplossend) werkende toevoegingen.

Meer informatie