Menu menu

Kies je taal

Roetfilter reinigen, de oplossingen!

Door heel Nederland zijn er garages, die werken met Bardahl additieven, die goed kunnen beoordelen wat het beste advies is voor u

1. Het eenvoudig toevoegen van Bardahl DPF Cleaner aan de brandstoftank om zo het roetfilter te reinigen (alleen bij lichte vervuiling)

of

      2. Een uitgebreide professionele reiniging (Bardahl Professional Roetfilter Cleaning, reiniging in 3 stappen) voor sterk vervuilde roetfilters


Waar laat ik mijn roetfilter reinigen?

 • Roetfilter Service Centres bij u in de buurt en veel meer handige adviezen om uw auto goed te onderhouden.
 • Bekijk de kaart met adressen waar bij u in de buurt uw roetfilterspecialist zit.

 


Zit er geen garage bij u in de buurt?

Neem dan contact op met ons ( tel 078-651 23 22  of via support@bardahl.nl). Wij nemen graag met uw vertrouwde/ eigen garage contact op om, samen met u, uw auto de juiste behandeling te geven.


DPF Cleaner: de oplossing bij (licht) vervuilde roetfilters

Het probleem

Roetfilter storing

Een roetfilter dat gedeeltelijk verstopt is kan gereinigd worden met Bardahl DPF Cleaner

Om de uitstoot te verminderen en te voldoen aan internationale milieunormen, is de Diesel Particulate Filter (DPF ) ontwikkeld zodat roet verwijderd wordt uit de uitlaatgassen van dieselmotoren. Roet wordt veroorzaakt door de onvolledige verbranding van de dieselbrandstof.

Een roetfilter probleem ontstaat zodra as en vervuiling zich ophopen in het roetfilter en uiteindelijk de poriën verstoppen, waardoor de doeltreffendheid verminderd wordt. De ‘verstopping’ zal uiteindelijk leiden tot een sterke toename van de NOx-emissie en het brandstofverbruik zal toenemen.

Regelmatig onderhoud van het roetfilter is daarom noodzakelijk om een noodloop zoals hierboven beschreven te voorkomen. Dieselmotoren met een roetfilter zijn uitgerust met een automatisch regeneratie programma dat bestaat uit het inspuiten van meer brandstof in de motor, om een hogere verbrandingstemperatuur te bereiken en zo de opbouw van deeltjes te vernietigen.

Maar dit kan ook resulteren in het probleem dat onverbrande brandstof vermengd wordt met motorolie in het onderste deel van de motor met mogelijk schade tot gevolg. Bovendien is een dergelijke regeneratie lang niet altijd mogelijk omdat veel auto’s gebruikt worden in de stad en veel in de file staan. Hierdoor wordt de noodzakelijke temperatuur, waarbij de deeltjes verbrand worden, niet bereikt.

De oplossing

Daarom heeft Bardahl een DPF Cleaner ontwikkeld, geschikt voor elk type motor uitgerust met een roetfilter. Bardahl DPF reiniger:

 • Verlaagt de verbrandingstemperatuur om roet te vernietigen: roetdeeltjes verbranden normaal bij temperaturen boven de 600°C. Maar tegen de tijd dat ze in het filter zijn is de temperatuur al gezakt tot 300-350°C. Dit leidt tot accumulatie van onverbrande deeltjes op het filter. De Bardahl roetfilter reiniger verbrandt de roetdeeltjes bij een normale bedrijfstemperatuur van rond de 300°C. Hierdoor worden de opgebouwde neerslagen van het filter verwijderd.
 • Stopt verstopping als gevolg van de accumulatie van roet.
 • Voorkomt schade aan de specifieke componenten die de verbranding van schadelijke deeltjes mogelijk te maken.
 • Voorkomt een toename van het brandstofverbruik, verlies van prestaties en vervanging van dure onderdelen als gevolg van verstopping van het roetfilter.
 • Verbrandt en vernietigt roet in het roetfilter.
 • Verlengt de levensduur en de goede werking van het roetfilter.
 • Het werkt volgens het katalysator principe van de chemie; verbeteren/versnellen van het proces(deeltjes verbranden) zonder een negatieve invloed op het proces uit te oefenen (bijv. veranderingen in de uitstoot)
 • Volledig compatibel met in de automotive gebruikte elastomeren.

Gebruiksaanwijzing

Om roetfilter problemen op te lossen hoeft u hoeft niets te demonteren. Giet de inhoud van de DPF Cleaner in de brandstoftank (30-60 liter diesel) en na 20 minuten is het resultaat al merkbaar. Ons beste advies; voor deze behandeling iedere 7000km uit om het roetfilter optimaal te laten werken.

Bekijk de uitgebreide productinformatie van Bardahl DPF Cleaner


 Als uw roetfilter verstopt is?

DPF verstopt

Een roetfilter dat bijna volledig verstopt zit of waar de motor al in de noodloop zit dient professioneel gereinigd te worden met Bardahl Professional DPF Cleaning Kit.

Een motor die in de noodloop zit en niet meer op toeren komt krijgen we ook met alleen een toevoeging niet schoon. Daarvoor heeft Bardahl de DPF Professional Cleaning ontwikkeld. Ook hierbij hoeft het filter niet gedemonteerd te worden. Deze professionele reiniging is geschikt voor elk type motor uitgerust met een roetfilter.

Het roetfilter reinigen gaat in 3 stappen.

 1. Allereerst dient het roetfilter gereinigd te worden middels het product FAP 1. De roetfilter reiniger wordt toegevoegd, middels de bijgeleverde flacon die aangesloten wordt op de toevoerleiding van de drukverschil sensor.
 2. Daarna moet het systeem gespoeld worden met het product FAP 2 via dezelfde leiding.
 3. Tot slot dient het bijbehorende additief, FAP3, aan de brandstof toegevoegd te worden.

 

Bekijk de demo stap voor stap

Belangrijk voordeel is dat Bardahl de set levert inclusief een additief voor in de brandstoftank voor de juiste nazorg. Na de reiniging bij stilstand logo-eco-cleaningwordt het gehele systeem nog actief nabehandeld middels de reiniging vanuit de brandstoftank. Daarnaast vindt de gehele reinigingsprocedure plaats zonder demontage.

Dat scheelt de klant tijd en geld. U kunt zo voor een aantrekkelijk bedrag roetfilters reinigen. Deze reinigingsprocedure is zeer duurzaam. Met Bardahl DPF Professional Cleaning Kit worden geen kostbare onderdelen vervangen maar wordt maximaal gebruik gemaakt van bestaande onderdelen.

Artikelnummer 9168B

Bekijk de uitgebreide productinformatie van Bardahl DPF Cleaning Kit

Wij hebben een eigen buitendienst die u graag adviseert en ondersteunt met een uitgebreide demonstratie.


Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent? Vul het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig. U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.