Menu menu

Kies je taal

Reinig Roetfilter – Brandstofsysteem – Turbo – Luchtinlaat (benzine en diesel)

Bardahl logo-eco-cleaning

Professioneel reinigen van motoren en motoronderdelen ziet Bardahl als noodzaak om de huidige problemen op te kunnen lossen. Heel veel motorstoringen, slecht presterende motoren, onregelmatige lopende motoren ontstaan door vervuiling.

Al sinds 1939 ontwikkeld Bardahl additieven om motorproblemen te voorkomen en op te lossen. Met een additief in de brandstoftank is veel mogelijk. Soms echter is dat niet meer voldoende om hardnekkige motorvervuiling of een storing op te lossen. Motoren zijn complexer geworden door veel retourleidingen, variabele turbo’s, EGR-kleppen, roetfilters etc. Deze complexiteit betekent ook een andere, professionele, aanpak.

Bardahl heeft een 5 in 1 professionele reinigingsmachine ontwikkeld. Zonder demontage reinigt de machine:

 1. Roetfilter reiniger,
 2. Brandstofsysteemreiniger,
 3. Turbo reiniger,
 4. luchtinlaatreiniger benzine,
 5. luchtinlaatreiniger diesel.

Deze professionele reiniging helpt problemen op te lossen, zonder het vervangen van onderdelen. Professioneel reinigen zorgt dat onderdelen duurzaam gebruikt worden. Dat scheelt aanzienlijk in de onderhoudskosten en vermindert de kans dat vervelende lampjes gaan branden.

 

 

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact met ons op: 078-651 23 22, email info@bardahl.nl of het contactformulier in. We helpen en adviseren u graag.


360 Eco Machine 5 in 1: Reinig Roetfilter – Brandstofsysteem – Turbo en Luchtinlaat (benzine en diesel)

Bardahl 360 Machine maakt het mogelijk om 5 verschillende motoronderdelen te reinigen, zonder demontage:

Het roetfilter reinigen

  • Het roetfilter wordt gereinigd met het product FAP 1. De roetfilter reiniger wordt toegevoegd, via de bijgeleverde flacon die aangesloten wordt op de toevoerleiding van de drukverschil sensor.
  • Daarna moet het systeem gespoeld worden met het product FAP 2 via dezelfde leiding.
  • Tot slot dient het bijbehorende dieseladditief, FAP3, aan de brandstof toegevoegd te worden

Brandstofsysteem reinigen

  • Reiniging van de motor, benzine en diesel, vindt plaats door gebruik te maken van 2 speciaal ontwikkelde additieven: de Professional Fuel Injector Cleaner en Professional Diesel Injector Cleaner. Deze reinigers verwijderen neerslagen (vernis, carbon resten etc.) in en rond het injectiesysteem, de injectoren, de verbrandingskamer en kleppen.
   Doordat het brandstofsysteem volledig wordt gereinigd kan de motor efficiënter werken. Met als merkbaar resultaat; een verbetering van motorprestaties, verlaging van uitstoot van schadelijke stoffen en een verlaging van het brandstofverbruik. De gehele reiniging zorgt dat kostbare motoronderdelen langer meegaan.

Turbo reinigen

  • Bardahl Turbo Reiniging PRO is speciaal ontwikkeld voor de 360 Eco-reinigingsmachine. Het is een oplossing, met unieke reinigingseigenschappen, in staat om afzettingen en roet van de variabele turboschoepen te verwijderen.  Zonder demontage wordt roetaanslag verwijdert vanuit de uitlaatzijde van de turbo. Deze aanslag is de oorzaak van het feit dat de variabele turboschoepen vast komen te zitten en de motor zijn gaspedaalrespons, en dus vermogen, verliest. De formulatie zet actieve roetdeeltjes om in een gas, creëert geen neerslag en geeft geen negatief beeld op vermogen en brandstofverbruik. Aan de Turbo Reiniger is een deel brandstof toegevoegd zodat de motor puur op dit additief kan lopen (anders dan bij de Turbo Cleaner 1042B). De werking van deze reiniger is directer en dus krachtiger.

    

Luchtinlaat reinigen (diesel en benzine)

  • Via de luchtinlaat reiniging (benzine en diesel) worden de volgende motoronderdelen gereinigd: luchtinlaat, in & uitlaatkleppen, verbrandingskamer, verstuivertip en bovenste zuigerveer. Er zijn 2 producten beschikbaar: 1 benzinemotoren en 1 voor dieselmotoren. Een adapter wordt voor de luchtinlaat geplaatst wordt en aangesloten op de auto-accu. De reinigingsmachine zorgt dat 1 liter reinigingsvloeistof, middels een pulserende werking, in de luchtinlaat wordt gespoten. Middels deze eroderende werking ‘schraapt’ de vloeistof vervolgens langzaam het vuil weg.

 

Ref 9372 Bardahl Cleaning Machine 360 5 in 1.

Producten geschikt voor de 5 in 1 machine:

 • 1036B Pro Benzine Injector Cleaner
 • 1037B Pro Diesel Injector Cleaner
 • 2322B Diesel Air Intake Cleaner
 • 2334B Benzine Air Intake Cleaner
 • 2335B Turbo Cleaner
 • 9168B DPF Cleaning Kit

Roetfilterreiniger

Zodra een motor in de noodloop zit en niet meer op toeren komt, kan deze alleen met professionele roetfilterreiniging schoongemaakt worden. Het roetfilter professioneel reinigen is geschikt voor elk type dieselmotor uitgerust met een roetfilter.

Bekijk de uitgebreide productinformatie van DPF Cleaning Kit

Ref 9168B Roetfilter reiniging


Turboreiniger

Deze professionele turbo reiniger verwijdert alle neerslagen (vernis, carbon resten etc.) in en rond het injectiesysteem, de injectoren, de verbrandingskamer en kleppen.

Bardahl Turbo Reiniging is speciaal ontwikkeld voor de 360 Eco-reinigingsmachine. Het is een oplossing, met unieke reinigingseigenschappen, in staat om afzettingen en roet van de variabele turboschoepen te verwijderen. Aan de additieven van de turbo reiniger is een brandstofcomponent toegevoegd zodat de motor kan draaien op dit additief.

Deze professionele turbo reiniger kan alleen worden gebruikt met de 5 in 1 360-machine (Ref 9372).

Bekijk de uitgebreide productinformatie van Pro Turbo Cleaner

Ref 2335B Turbo Cleaner


Luchtinlaatreiniger

Een luchtinlaat die niet goed werkt veroorzaakt overmatige uitlaatrook, hoger brandstofverbruik, vermogensverlies, moeilijk starten en compressieverlies. De manier om deze problemen echt op te lossen is een volledige, professionele, reiniging. Geschikt voor benzine- en dieselmotoren.

Bekijk de productinformatie van de luchtinlaatreiniger diesel

Bekijk de productinformatie van de luchtinlaatreiniger benzine

Ref 2322 Luchtinlaat reiniger 1 liter (diesel)

Ref 2334 Luchtinlaat reiniger 1 liter (benzine)

 


 Brandstofsysteemreiniger

In de praktijk komen we veel technische storingen tegen. Vervuiling in de vorm van roet, sludge, olieresten dragen negatief bij aan motorprestaties. Daarbij zorgt vervuiling voor soms vreemde storingen of motorlampjes die gaan branden.

Bardahl’s brandstofcircuit reinigingsmachine reinigt het complete brandstofsysteem en werkt zowel curatief als preventief. De additieven zijn speciaal hiervoor ontwikkeld en zijn geschikt voor alle soorten benzine- en dieselmotoren, met of zonder turbo. Ook motoren met katalysatoren en DPF-systemen kunnen veilig gereinigd worden.

Bekijk hier de productinformatie

Ref 1037B (diesel) / Ref 1036B (benzine)


Hoe verlaag ik de kans op motorstoringen?

Natuurlijk vervuilen motoren en kunnen ook wij niet voorkomen dat roetfilters vollopen. We kunnen wel een aantal praktische tips geven om motoren langer te laten werken zonder motorstoringen. Want een schone motor presteert beter, heeft minder last van storingen vervuilde injectoren en heeft een langere levensduur.

 1. Gebruik kwaliteitsolie met de specificaties die de autofabrikant heeft voorgeschreven.
 2. Gebruik kwaliteitsbrandstof.
 3. Ververs de olie op tijd. Motorolie verouderd en neemt af in kwaliteit, juist bijna weinig gebruik is tijdig vervangen noodzakelijk
 4. Voeg minimaal 1x per jaar een brandstofreiniger toe aan de brandstof.

Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent? Vul het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig. U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.