Menu menu

Kies je taal

Voorkom turbo problemen door preventief onderhoud

Roet is de oorzaak dat variabele schoepen van de turbo vast komen te zitten. Hierdoor verliest de motor vermogen en mogelijk (hoge) onderhoudskosten zijn het gevolg. Extra aandacht voor dit motoronderdeel is dus essentieel.

Motorolie die langer of te lang blijft zitten (te lange verversingstermijnen) maakt dat de kwaliteit van de olie degradeert wat voor de meeste motoronderdelen niet direct een probleem hoeft te zijn. Echter neemt de kwaliteit van smering van de turbo ook af. De kans op oxidatie, cavitatie nemen toe inclusief de afzetting zijn van hars (gom), lak en kool met schade aan lagering tot gevolg.


Hoe ontdek je vervuiling van de turbo?

Denk aan een slechte respons op het gaspedaal en/of een verhoogd brandstofverbruik. Dit zijn signalen die kunnen duiden op vervuiling van de turbo. Daarnaast is het van belang onderscheidt te maken tussen auto’s die u als garage kent en auto’s die de eerste keer voor onderhoud komen. In het eerste geval kent u de auto en z’n geschiedenis.

 

‘Bardahl heeft een olietoevoeging en dieseltoevoeging ontwikkeld om turboproblemen te voorkomen’

 

In het tweede geval; bekijk grondig het onderhoudsboekje en vraag de klant wat hij weet van de auto. Bij twijfel; rijdt zelf een stukje in de auto en/of voer een diagnose uit. Ververs op tijd (lees; eerder te vroeg dan te laat) en voeg bij voorkeur direct een Oil Booster + Turbo Protect toe aan de olie.


Allereerst is er Bardahl Turbo Cleaner

Dit is een zeer effectieve turbo reiniger (alleen geschikt voor dieselmotoren) die de achtergebleven roetdeeltjes omzet in een gasvorm. Zonder demontage wordt roetaanslag verwijdert vanuit de uitlaatzijde van de turbo.

 

´actieve roetdeeltjes worden omgezet in een gas, zonder neerslag´

 

Deze aanslag is de oorzaak van het feit dat de variabele turboschoepen vast komen te zitten en de motor zijn gaspedaalrespons, en dus vermogen, verliest. De formulatie zet actieve roetdeeltjes om in een gas. Het creëert geen neerslag en geeft geen negatief beeld op vermogen en brandstofverbruik.

Bardahl Turbo Cleaner verbrandt en vernietigd de onverbrande roetdeeltjes in de turbo. Daarnaast voorkomt het overmatig brandstofverbruik en vermogensverlies, verlengt de levensduur en de goede werking van variabele goniometrie. Draagt tevens bij tot een positieve levensduur van het roetfilter.


Bardahl Oil Booster + Turbo Protect

Daarnaast levert Bardahl Oil Booster + Turbo Protect. Wij adviseren deze olietoevoeging toe te voegen bij de olieverversing of tussen 2 olieverversingen in. Dit betekent een sterke verbetering van de smeerfilm in turbo, krukas, nokkenas en hydraulische klepstoters. Het TBN & TAN nummer van de motorolie wordt verhoogd /hersteld.

Het anti-slijtage additief wordt door middel van een zinc percentage in de olietoevoeging op peil gebracht. Tevens wordt het anti oxidatie en corrosie pakket hersteld, waarna we mogen spreken van een verhoogd thermisch vermogen.

 

´permanente smeerfilm aanwezig, ook na lange stilstand´

 

Deze olietoevoeging beschermt tegen slijtage bij droge, koude starts. Er is nu een permanente smeerfilm aanwezig, ook na lange stilstand. Tevens wordt nu voorkomen dat er zich schadelijke neerslagen kunnen vormen. Dit smeerlaagje zorgt ervoor dat een koude motor beter start, omdat deze start niet meer droog is en dus soepeler gaat.

Tevens zorgt deze extra smeerfilm ervoor dat vocht en brandstof de cilinderwanden minder kunnen aantasten. Zodra de motor loopt komt er nog een olie laagje overheen van de olie uit het carter en dit samen zorgt weer voor een hogere compressie.


Turbo Cleaner kopen?


 

Oil Booster + Turbo Protect kopen?


Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent? Vul het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig. U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.