Menu menu

Kies je taal

Een compleet assortiment oliën en additieven

Bardahl-additieven-brochure

Download hierboven de additieven brochure

Bardahl-Automotive-brochure

Download hierboven de automotive brochure

Ole Bardahl begon in 1939 de Bardahl Manufacturing Company in Seattle, Washington USA. Hij deed een unieke ontdekking die de grenzen van de smerende werking van een olie aanzienlijk verlengde.

Hij kwam tot de conclusie dat de moleculaire structuur van motorolie door middel van een olietoevoeging zodanig kon worden gewijzigd, dat de olie zich beter aan de bewegende delen van de motor kon hechten.

Dit is het begin van Bardahl additieven. Bardahl oliën en olie additieven beschikken nog steeds als enige over de unieke ‘Polar Attraction Formula‘.

Deze formule zorgt voor de hechting aan metalen oppervlakken. Dit had tot gevolg dat een verbrandingsmotor doelmatiger kon werk en met minder slijtage, wrijving en onderhoud. De smeerfilm werd bovendien in staat gesteld hogere temperaturen en drukken te verdragen.

Bardahl producten worden zo ontwikkeld om onder de moeilijkste omstandigheden nog te functioneren waar andere producten dit niet meer doen.

Wij zijn ervan overtuigd dat, indien onze producten naar tevredenheid worden gebruikt in de racerij waar het uiterste van onze producten wordt gevraagd, ze zeker geschikt zijn voor gebruik in het ‘normale verkeer’.


Direct producten bestellen?


Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent of wilt u meer informatie, vul dan het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag snel en vakkundig.
U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.