Menu menu

Kies je taal

Bardahl 80 jaar ervaring

Bardahl viert dit jaar z’n 80 jarig bestaan. Sinds de oprichting is Bardahl actief op het gebied van olie- en brandstoftoevoegingen en meer.

Het was Ole Bardahl die in 1939 de Bardahl Manufacturing Company in Seattle USA begon. Hij ontdekte dat de moleculaire structuur van olie met een olietoevoeging zodanig kon worden gewijzigd, dat de olie zich beter aan de bewegende delen van de motor kon hechten. Dit betekende een langere levensduur, minder wrijving en slijtage van motoren.

 

 

 

 

 

In de afgelopen 80 jaar ontwikkelde Bardahl zich van additievenspecialist tot een wereldwijd verkocht merk met een compleet assortiment van additieven, oliën, technische smeermiddelen en koelmiddelen voor automotive en industrie. Praktijktests als bijvoorbeeld Dakar, Indy 500, Powerboat Racing en talloze laboratoriumtests bewijzen al decennia de toegevoegde waarde van Bardahl.

 

 

 

 

 

Met een lijn van bijna 50 olie- en brandstofadditieven is Bardahl toonaangevend als het gaat om het oplossen en voorkomen van motorproblemen. Maximale levensduur, uitstekende reiniging, optimale bescherming tegen slijtage, minimalisering van wrijving zijn basis uitgangspunten in Bardahl producten. High-end producten ontwikkelen zit in ons DNA.

Motoren worden echter complexer en de brandstof verandert. Om ook extreme vervuiling aan te kunnen pakken ontwikkelde Bardahl de professionele reinigingsmachine. Heel veel motorstoringen, verhoogde uitstoot, slecht presterende motoren en onregelmatige lopende motoren ontstaan door vervuiling. Het brandstofsysteem, roetfilter, luchtinlaat en turbo kunnen professioneel, duurzaam en kostenverlagend gereinigd worden met de professionele reinigingsmachine.

Naast een hoogwaardige lijn motoroliën en transmissie oliën ontwikkelde Bardahl een lijn C60 oliën verrijkt met fullerene. Bardahl heeft als eerste bedrijf in de wereld Fullerene weten toe te passen in smeermiddelen. Fullerene werkt als echte micro-kogellagers. Ze zijn niet-vervormbaar en extreem stabiel: ze zweven tussen beide contactoppervlakken en verminderen wrijving.

 

Ook op industriegebied vond een vergelijkbare ontwikkeling plaats. Van een enkele kruipolie en lithium vet tot een complete lijn technische smeermiddelen, reinigers en lijmen voor industrie, agrarische sector en voedingsmiddelenindustrie. De foodgrade lijn volledig is voorzien van NSF en/of InS goedkeuringen. Ieder smeermiddel of reiniger kan daardoor veilig gebruikt worden in de voedingsindustrie.

 

 

 

 

Een lijn oliën en smeermiddelen voor de marine sector en klassieke auto’s maakt het gamma compleet. Dit stelt ons in staat een compleet assortiment vloeibare producten te leveren voor iedere werkplaats.

Na 80 jaar is nog steeds het doel om met hoogwaardige grondstoffen de beste smeermiddelen ontwikkelen voor iedere toepassing. Bardahl gaat door waar anderen stoppen.

Reacties