Menu menu

Kies je taal

Hydraulische olie kopen, de ins en outs

Bardahl hydraulische olie is de groepsaanduiding voor een serie complete minerale oliën. Bardahl hydrauliek olie is niet alleen bestemd zijn voor gebruik in hydraulische systemen, maar ook voor oliebaden en circulatiesmering. Deze lijn van oliën is veelzijdig en heeft vele toepassingsmogelijkheden. Als u hydraulische olie gaat kopen is het goed enige achtergrond informatie te hebben.

Weet u zo welke hydraulische olie geschikt is?

Wij vertellen u in dit artikel alles over de viscociteit van de olie en de risico’s. Maar ook problemen met hydrauliek en hoe de levensduur van hydraulische olie kunt verlengen komen aan bod!

 

Polair attraction formula

Onze hydraulische oliën bevatten Bardahl’s speciale formule van polaire-organische hogedruk stoffen. Deze unieke formulatie zorgt voor een oliefilm, die zich aan het materiaal hecht. Deze smeerfilm laat zich niet wegpersen door hoge drukken en temperaturen. Door deze goede antislijtage eigenschappen is een lange levensduur van de onderdelen verzekerd.

De zeer hoge smerende eigenschappen maken dat deze hydrauliek oliën uitermate geschikt zijn om te gebruiken in tandwielkasten met hydraulische aandrijving en een gecombineerde smering.

 

Viscositeit

Viscositeit van een hydrauliek olie wordt over het algemeen zo laag mogelijk gehouden. Hiermee wordt het wrijvingsverlies tot een minimum beperkt. De keerzijde bij gebruik van een dunne olie is het optreden van inwendige lekverliezen.

Lekverliezen laten het rendement aanzienlijk verlagen. De viscositeit van de hydraulische olie moet daarom zo min mogelijk afwijkingen vertonen bij temperatuursveranderingen. De in de vloeistof aanwezige viscositeitindex (V.I.) verbeterde additieven moeten ervoor zorgen, dat de viscositeit zo min mogelijk afwijkt van de meest ideale voor het betreffende systeem.

 

Temperatuur

Temperaturen in de hydrostatische systemen kunnen als gevolg van de hoge drukken aanzienlijk oplopen. De hydraulische olie moet voorkomen, dat door verhoogde temperaturen en de aanwezige zuurstof, er snelle oxidatie of zelfs verkoling (cavitatie)optreedt.

De aanwezigheid van een stolpuntverlager zorgt ervoor dat de olie ook bij een lage temperatuur vloeibaar blijft. Dit stolpunt wordt minder naarmate de viscositeit hoger wordt.

 

Corrosie

De aanwezigheid van Bardahl bestanddelen zorgen voor een optimale bescherming tegen roestvorming. Dit kan doordat de oliefilm, die zich aan het materiaal hecht. Waarbij dus ook na lange stilstand het smerende vermogen behouden blijft. Het is dan ook belangrijk, dat het eventueel aanwezige water (of stoom) zo snel mogelijk door de olie wordt afgescheiden. Een goed waterafscheidend vermogen is voor elke hydraulische olie onontbeerlijk.

 

Hydrauliek onderhoud

Hydraulisch systeem

Hydraulische systemen blijven optimaal en maximaal functioneren als daarbij de juiste hydraulisch olie wordt gebruikt. De kwaliteit van de te gebruiken olie moet niet onderschat worden, aangezien met hydrauliek een kracht wordt uitgeoefend in combinatie met beweging. Denk aan een hydraulische krik, een hydraulische lift of pers.

Ongetwijfeld heeft u zelf andere hydrauliek onderdelen die voor u van belang zijn. Maar welke hydraulisch systeem u ook heeft: levensduur en bedrijfszekerheid zijn van groot belang.

 

 

Problemen met hydrauliek

Problemen met hydraulische systemen kunnen ontstaan, wanneer niet de juiste hydraulische olie wordt gebruikt of als de olie verouderd is. Dit is het kraken van het mechaniek. Dit wil zeggen dat bijvoorbeeld een graafmachine z’n maximale uitslag niet kan halen. Dit ontstaat wanneer er niet voldoende oliedruk opgebouwd kan worden.

Met andere woorden: er kan niet voldoende kracht uitgeoefend worden en dus kan het mechaniek z’n taken niet goed uitoefenen.

Problemen aan hydraulische pompen of hydromotor zijn vervelend, maar vooral ook kostbaar. Goedkoop kan dus duurkoop worden. Zorg voor tijdig verversen. Gebruik de juiste hydraulische olie. En kies voor kwaliteit!

 

Hydraulische olietoevoeging

Bardahl Hydraulic Oil Additive is een speciale olietoevoeging om bovengenoemde probleem op te lossen of te voorkomen. U kunt hiermee de verversing van hydrauliek olie uitstellen.

Niet ieder hydraulisch-systeem is hetzelfde en niet iedere toepassing of omstandigheid is gelijk. Hydrauliek onderhoud vereist de juiste smeermiddelen en kennis. Bardahl helpt u graag verder middels persoonlijk advies. Ga naar de contactpagina en vul uw gegevens in.


Soorten hydrauliek olie

Hydrauliekolie is in vele viscositeiten verkrijgbaar. Bardahl verkoopt deze olie van een H10 tot een H68. De verpakking die aangeboden worden zijn een 5 liter, 25 liter, 60 liter en een 210 liter vat.

Hydraulische installaties zijn er van klein tot groot. Van simpele krachtoverbrengingen tot complexe systemen. Door te kiezen voor de juiste olie met de juiste viscositeit zorgt u voor de maximale levensduur van motor(en) en pomp(en). Daarnaast beperkt u de diverse verliezen die anders kunnen ontstaan. Kies hier direct de hydraulische olie die u nodig heeft en bestel uw hydraulische olie online:

  • H10 HVI
  • H15 HVI
  • H22 HVI
  • H32 HVI
  • H32/46 HVI
  • H46 HVI
  • H68 HVI

Naast de standaard Hydraulische oliën heeft Bardahl diverse hydraulische oliën voor specifieke toepassingen. Voor de voedingsmiddelenindustrie, garage of daar waar olie een direct gevaar vormt voor het milieu.

 

Hydraulische olie voor voedingsmiddelenindustrie

Voor de voedingsindustrie heeft Bardahl een aparte hydraulische olie met NSF certificaat. Dit is een synthetische basisolie voor hydraulische systemen en cilinders bij productie van voedingsmiddelen. Leverbaar is een Hydrauliek 46 en 68. Lees hier de uitgebreide productinformatie van deze speciale hydraulische olie. Direct hydraulische olie kopen voor de food industrie? klik hier

 

Krikolie

Een hydraulische krik olie versterkt met de ‘Polar Attraction Formula’. Deze olie is speciaal ontwikkeld voor hydraulische manuele- en elektrische krikken. Meer weten? Lees de uitgebreide productinformatie van deze speciale krikolie op de volgende pagina. Direct hydraulische krikolie kopen? klik hier

 

Hydraulische olie BIO H2268

Deze biologisch afbreekbare hydraulische olie kan gebruikt worden als een universele hydraulische olie. Hij is vooral ontwikkeld voor die situaties waar er risico bestaat dat deze in het milieu terecht komt.

Als er sprake is van een kans op verontreinigingen, zoals in de landbouw, bosbouw of op bouwplaatsen dan is het zeker aan te bevelen (en wellicht verplicht) om Bardahl Bio Hydraulic Fluid H2268 te gebruiken. Lees de uitgebreide productinformatie van deze speciale hydraulische olie op de volgende pagina.

Direct Hydraulische Olie BIO H2268 kopen? klik hier


Hydraulische olie bestellen?

Direct online hydraulische olie kopen

Bardahl heeft een compleet assortiment hoogwaardige hydrauliek olie. Van een dikte H10 tot 68, in alle verpakkingen. Koop direct in onze proshop alle viscociteiten en verpakkingen hydraulische olie.

Benieuwt naar de hydraulische olietoevoeging om de verversingstermijn van de hydrauliek olie uit te stellen? Klik hier.

 

Persoonlijk advies en ondersteuning

Het juiste olie advies en wanneer je deze minerale olie moet verversen zijn van groot belang. Daarom geeft onze buitendienst ook graag persoonlijk advies op locatie. Informeer naar het juist olie advies.