Menu menu

Kies je taal

Het einde van het vaarseizoen nadert. Om straks in het voorjaar weer te varen zonder (opstart) problemen hebben we een checklist gemaakt van aandachtspunten. Hieronder onze lijst, u kunt deze aan eenvoudig te downloaden.

Benzinemotoren

Tijdens opslag: voeg Bardahl Fuel Stabilizer toe aan de benzinetank en vul de brandstoftank volledig af. Fuel Stabilizer vermindert uitdampen waardoor de bewaringsduur van benzine wordt verlengd met 24 maanden zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast worden de carburateur en brandstofleidingen gereinigd. Tevens wordt oxidatie van de brandstoftank wordt voorkomen en worden de kleppen en zetels gesmeerd.Bardahl Diesel Anti Bacteria

Dieselmotoren

Tijdens opslag: voeg Bardahl BDC toe aan de zomerdiesel kwaliteit en vul de brandstoftank volledig af.  De kans op condens blijft dan beperkt tot het minimum. Zo is er nagenoeg geen ruimte voor condens om zich te ontwikkelen. Indien beschikbaar afvullen met winterdiesel omdat deze meer additieven bevat en beter geschikt is voor opslag in de winter.

Zijn er sporen van bacteriegroei? Neem geen risico en voeg Bardahl Diesel Anti Bacterie toe aan de diesel. Deze biocide werkt direct. Bacteriën en schimmels kunnen de dieselfilters verstoppen en ook schade aanbrengen aan het inspuitsysteem van hoge drukinspuitingen (Common Rail). 

2) Controleer of er water in de brandstoftank zit. Er is pasta te koop die op de peilstok gesmeerd kan worden om te bepalen of er (te) veel water in de brandstof(tank) zit. Indien er water in de tank zit voeg dan Fuel Water remover toe aan benzine.

3) Zorg dat u de vulopening van de brandstoftank goed afsluit.

4) Spuit rubbers in met Bardahl Silicone Lube Spray. Hiermee voorkomt u het uitdrogen van rubbers .

5) Heeft uw boot een dektent? Spuit uw denktent in met Bardahl Waterproof Spray. Hiermee beschermt u de denktent tegen vuil en vocht.

6) Om uw boot goed te reinigen heeft Bardahl Delta Clean BIO. Een organische reiniger (biologisch afbreekbaar) waarmee u alle aanslag op de boot en motor eenvoudig verwijdert.  Inspuiten, 10 minuten laten inwerken en daarna is het eenvoudig om met een spons het vuil te verwijderen.

7) Coolant  Winter storage voorkomt bevriezing van alle interkoelsystemen aan boord van ieder schip. Dit product is biologisch afbreekbaar, niet giftig en bevat anti roest bestanddelen, werkzaam tot -35°C. Beschermd metalen en legeringen in uw installatie tegen corrosie.

8) Concentrated Zitrec Drinkwater Antifreeze NSF HT1  reg. nr136845,  voorkomt  bevriezing van het drinkwatersysteem, watertank, waterleidingen en toilet tijdens de winterstalling. Deze antifreeze is werkzaam tot -50°C, niet giftig en goed biologisch afbreekbaar.

9) Loop de smeernippels na met Bardahl Shipping Grease vet voor buitenboordmotoren. Heeft u een inboard motor vul dan het automatisch smeersysteem en het schroefas koker smeersysteem  bij met  Universal Shipping Grease.

10) Olie verversen. Wij adviseren om aan het einde van het vaarseizoen de olie te verversen. Op deze manier krijgen de in de oude olie ontstane zuren geen kans krijgen om de motor aan te tasten. Het door de olie verzamelde vuil krijgt geen kans neer te slaan op de motoronderdelen. Vergeet u daarbij ook het oliefilter niet te vervangen.

Product en artikelnummer

Reacties